Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... Heti szakasz - ajánló ... Hang ... Rost Andrea elhagyta a műfaját

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Rost Andrea elhagyta a műfaját Nyomtatás E-mail
2010. október 05. kedd, 10:07
AddThis Social Bookmark Button
Rost Andrea ezúttal nem operát énekel. A Pannon dalok című október 17-i koncertjén magyar népdalok, klezmer dallamok, cigányzene váltja majd egymást. Német és olasz nyelvterületen is van már lekötött koncertje. A világ számos nemzetközi színpadán fellépő művésznő vajon miért a cigány és a zsidó folklórhoz nyúlt a magyar népdalok mellett?
Rost Andrea bármit képes és kész előhozni magából

"Egy zenész ismerősömön keresztül megismertem Jávor Fegyát, a klezmer zenekar vezetőjét, majd azokat a fantasztikus népzenészeket, akikkel ezen a felfedezőúton együtt próbálkozunk. Ez a három, egymásra sokat ható népzenei irány gyönyörűen példázzák azt, hogy hogyan lesz három különböző dologból egység. A mi olvasatunkban a hangszerelésben valós összefonódások vannak. A duda vagy a cimbalom bekerül a klezmer számokba, a harmonika pedig a magyar dalokba. Ezzel az anyaggal meg tudjuk mutatni, hogy mindannyiunk érzelmei ugyanolyanok. Csalódás, szerelem, vágyódás, vágyakozás, elvágyódás, remény, reménykedés, kirekesztettség - ugyanezekről beszél mindegyik dal. Egyek vagyunk, ugyanazt mondjuk el másként" - mondja Rost Andrea, aki a klezmerben, a jiddis dalokban használja az operai hangját, a magyar és a cigány népdalokban viszont nem. Mindezt nagy kihívásnak tartja.A művésznő a világ számos nemzetközi színpadán énekel.

"A legtöbbször a bécsi Staatsoperben énekeltem, de minden színpad az otthont jelenti. Budaörsön élek huszonnégy éve, az ottani művelődési ház színpada is olyan, mint a milánói Scala. Amint az ember kiáll a dobogóra, az felelősség - bárhol is van, ugyanúgy kell énekelnie. A művészet megnyilatkozás, kitárulkozás, az "adok" állapota, és ez nincs színházhoz kötve."