Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... Heti szakasz - ajánló ... Kép ... Judafest – Vircsaft fesztivál

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
IC

Judafest – Vircsaft fesztivál Nyomtatás E-mail
2010. május 28. péntek, 11:51
AddThis Social Bookmark Button

Áll a bál! 2010. június 13-án vasárnap a JDC Magyarország, a Judafest rendezvénysorozat részeként, immáron harmadszor rendezi meg a Vircsaft néven is ismert egész napos utcafesztivált. A hajdani zsidó  negyed szívében, a VII. kerületi Kazinczy utcában vásári hangulattal, zenével, tánccal, változatos gyerekprogramokkal, koncertekkel várják az érdeklődőket 10 órától sötétedésig.

A Magyarországon egyedülálló rendezvény színesen és vidáman mutatja be a mindennapi zsidó életet a látogatóknak. A Vircsaft fesztivál, ismertet, szórakoztat, játékosan oktat, és ezzel közelebb hozza Budapest és ezen belül a hetedik kerület zsidó és nem zsidó lakosait egymáshoz. A Judafest sorozat pozitív, nyitott, a lehetséges harmonikus együttélést mutatja be, nem a múlt eseményein, történésein rágódik újra meg újra. Reményeink szerint a változatos program minél több fővárosi lakost és turistát vonz majd.

Programok

A délelőtti óráktól egészen sötétedésig szerveznek programokat a Kazinczy utca Dob és Wesselényi utca közötti forgalomtól elzárt szakaszán.

A lezárt utcaszakaszon a zsidósághoz kapcsolódó kirakodóvásárt szerveznek. Lesz flódni, Hámán táska, zsidó tojás, judaika, ékszerek, Holt tengeri-kozmetikumok, kóser borok és pálinkák, könyvek, valamint zsidó képző és iparművészek alkotásai is. A vásár területén felállított standnál betekintést engednek a zsidó írásművészet rejtelmeibe is. Bemutatják a Tóra, mezüze illetve a házasság és válólevelek hagyományos írásmódját, illetve a hozzájuk kapcsolódó vallási szabályokat.
 
A gyerekszínpadon és környékén ismereterjesztő és szórakoztató játékok, vetélkedők, zenével és tánc várja a gyerekeket és szüleiket. Állati koncertet ad a Budapesti Kamaraszínház gyerekzenekara, fellép Viki, a mesetündér és Lui bűvész és illuzionista.

A nagyszínpadon közreműködik a Fortissimo fúvósegyüttes, a Z’mirim klezmeregyüttes, a Kudumba törzsi dobosok és lesz Capoeira bemutató is.

A színpadok részletes programja a www.judafest.org weboldalon folyamatosa frissül!