Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... Heti szakasz - ajánló ... Kép ... ÉRZÉK - Képek az Antroposzférából

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

ÉRZÉK - Képek az Antroposzférából Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 02. csütörtök, 11:49
AddThis Social Bookmark Button

Elgondolkodott már azon, hogyan mutatná be jelenünket a jövő generációi számára? Mit tenne egy dobozba, amit 100 év múlva valaki biztosan megtalálna, s felbontana? Kíváncsi, hogy egy Balogh Rudolf-díjas fényképész hogyan oldotta meg ezt a feladatot? Akkor látogasson el a Budapest Galériába szeptember 19-ig és tekintse meg Gáti György Érzék - Képek az Antroposzférából című kiállítását.

Létrák, oszlopok, hajók, szappanbuborékok, függönyök, repülők, rekeszek; színek, formák, textúrák, jelek. Képek. Látjuk őket minden nap. Vagy mégsem?

Gáti György új kiállítását nézve rájövünk, hogy eddig csukott szemmel jártunk a világban. Hiszen sárkányok, elvarázsolt erdők, színpompás tájak között vezet utunk nap, mint nap, csak észre sem vesszük.
A Budapest Galériában megrendezett kiállításon ámulhatunk az elcsípett pillanatokon, melyek örökké körülvesznek minket, jól megfogott apró részleteken gondolkodhatunk, járathatjuk az agyunkat, hogy mi is van a fotón, jókat nevethetünk a képi tréfákon, s közben minden érzékszervünk megmoccan.
Gáti megtanít minket rácsodálkozni a világra, hogy a hazabuszozás ezentúl ne egy rémálom legyen, hanem egy újra megtalált világ, amelynek minden szeglete egy eddig fel nem fedezett műalkotás, s csak ránk vár, hogy bekeretezzük.

Gáti György : A lecke ( La Spezia 2010 )


Gáti György: Nyilak Manhattanben - 2008, New York


S a gondos szemlélő számára még ennél is többet adhat a kiállítás, apró titkokra bukkanhatunk a mélyebb rétegekben, olyan hangulatokat érezhetünk meg, melyek soha nem gondoltuk, hogy a saját életterünk részei, s mindemellett természetesen gyönyörű, mesterien komponált képekkel gazdagíthatjuk magunkat.
A kiállításról kiérvén pedig elgondolkodhatunk, hogy mi mit tennénk abba a bizonyos dobozba, hogy megmutassuk a jövő generációi számára milyen világban élünk most, a XXI. század elején.
Gáti György tizenkilencedik kiállítása szeptember 19-ig látogatható a Budapest Galériában, hétfő kivételével minden nap 10-18 h-ig. (1056 Budapest, Szabad sajtó út 5.) A program a Zsidó Nyári Fesztivál része.

 

Kiss Andi

További infó:
www.gatifoto.hu
http://www.zsidonyarifesztival.hu/gatigyorgy.html
http://www.budapestgaleria.hu/index.php?akt_menu=92

A kiállításról és a megnyitóról bővebben itt olvashat:
http://kiserletiadas.blogspot.com/2010/08/gati-gyorgy-erzekelesei.html
http://dozvald.blogspot.com/2010/08/gati-kitort.html