Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... Heti szakasz - ajánló ... Kép ... Bálint Filmklub és Klimt nyereményjáték!

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
IC

Bálint Filmklub és Klimt nyereményjáték! Nyomtatás E-mail
2010. november 02. kedd, 05:46
AddThis Social Bookmark Button

A filmet egyformán ajánlom a film és a színház kedvelőinek. Ebben az alkotásában egyszerre benne van Bergman minden filmes bölcsessége illetve a színház, a nagy drámák illetve a nagy színpadi filmek és színpadi színészek iránti rajongása.

Bálint Filmklub:
Ingmar Bergman: Próba után
november 02. kedd 18:00 - 21:00
Filmművészet mint a lélek tükre Perlaki Tamás filmesztéta előadássorozata.
A film után 60 jegyet SORSOLUNK ki a GUSTAV KLIMT ÉS A BÉCSI SZECESSZIÓ kiállításra!

Ez nem egy "nehéz" és "elvont" Bergman film, hanem egy szikrázó dialógusokban, intellektuális humorban, meleg emberi érzelmekben és ízléses érzékiségben bővelkedő, magyarul: NAGYON SZERETHETŐ film!
INGMAR BERGMAN a film- és színházrendező ehhez a filmhez MEGTALÁLTA a klasszikus filmművészet csodálatosan szép (belülről is ragyogó) színésznőjének, INGRID BERGMANNAK az utódját a fiatal svéd színésznőt, LENA OLINT, aki - remélhetőleg a kedves nézők szerint is - egy nemcsak gyönyörű "új" INGRID BERGMAN, hanem egy fiatalon is zseniális (emlékezetes) színésznő.
Tehát a Két "öreg" Bergman színész (ERLAND JOSEPSON ÉS INGRIS THULIN) es a nagyon fiatal, gyönyörű és tehetséges LENA OLIN "mindent" eljátszik, ami Bergman számára érdekes: Vonzalom, Barátság, szerelem, Szenvedély, kétségbeeses, Óriási Remények, a Művészetekhez (FILM és SZÍNHÁZ) való emberi és alkotói viszony.svéd filmdráma, 56 perc, 1984

A Szépművészeti Múzeum GUSTAV KLIMT ÉS A BECSI SZECESSZIÓ című kiállítására (Perlaki Tamás tárlatvezetésével) a film nézői között 60 jegyet SORSOLUNK ki. A sorsolás a szünetben lesz a filmelemzés elött!
A jegyek november 6-7-én (szombat, vasárnap) 13 órától csoportos belépésre érvényesek Perlaki Tamás vezetésével.
A KLIMT ÉS A BÉCSI SZECESSZIÓ CÍMŰ KIÁLLÍTÁSRÓL (Nagyszabású, több mint 200 műalkotást felvonultató Magyarországon még soha nem látott anyagok.) itt olvashat bővebben.