Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... Shlomo Bar és a Felligini KlezmerGipsy koncertje a Dohányban

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Shlomo Bar és a Felligini KlezmerGipsy koncertje a Dohányban Nyomtatás E-mail
2008. augusztus 23. szombat, 08:39
AddThis Social Bookmark Button

Olyan egyedülálló jelentőségű zenei projekt bemutatására kerül sor, ahol a világ zsidóságának két ága a szefárd és az ashkenáz találkoznak a zene hullámain. Ehhez nem kisebb név társul az est sztárvendégeként, mint Shlomo Bar, a mai izraeli zene világ élő klasszikusa és vitathatatlan sztárja.

A program másik markáns színfoltja a  Fellegini KlezmerGipsy, amelyben a magyar zenei élet olyan kiválóságai játszanak, mint a cimbalmos Balogh Kálmán, a tucatnyi hangszeren játszó Ágoston Béla, valamint Balogh József, a klezmer klarinét műfajának nemzetközi hírű virtuóza. Az est további vendégei, a marokkói-izraeli származású Shlomo Bar, izraeli gitáros partnere, együttesének állandó tagja, Ilan Ben-Ami, a Budapesten élő marokkói lantos-énekes Said Tichiti és az ütős Hamid Lafontaine, végül pedig az új generáció képviseletében egyre nagyobb sikereket arató énekesnő, Polnauer Flóra.

Shlomo Bar

Shlomo Bar  zeneszerző, szólista, dobos, a Habrera Hativeet megalapítója és vokalistája, Bar Rabat-ban, Marokkóban született 1943-ban. Zenei inspirációit jobbára bibliai és izraeli témákból meríti. A színpadon Bar először egy magabiztos dob ütéssel hódítja meg közönségét, majd magával ragadja zenésztársait is egy hangszeres és vokális harmóniába.  Együttesének dalainak nagy részét ő hangszereli és komponálja, dobol, fuvolán játszik és mindezt olyan énekhanggal kíséri, ami valahonnan egészen mélyről, a lelkéből fakad.
„A keleti megközelítése a művészetnek olyan út, melyen folytonosság van múlt és jelen között. A zenémben igyekszem megteremteni a láncszemet mely szüleim és  gyermekeim világát összekapcsolja.” – vallja Shlomo Bar.

 

2008. szeptember 8. 19.00

Dohány utcai zsinagóga

Shlomo Bar és a Felligini KlezmerGipsy koncertje

Klezmizrach

közreműködik: Amir Ben Ami, Said Tichiti, Polnauer Flóra

 

Kapcsolódó cikkek