Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... Nikitov - klezmer Haarlemből

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
Birthright

Nikitov - klezmer Haarlemből Nyomtatás E-mail
2008. szeptember 03. szerda, 14:46
AddThis Social Bookmark Button

Hallottunk már sokszor zsidó és roma zenei összefonódásokról, de ami a Nikitov háza tájáról jön, egy egészen különleges dolog.

A Nikitov hat évvel ez előtt született a jiddis énekesnő, Niki Jacobs és a roma hegedűvirtuóz, Jelle van Tongeren közös gyermekeként. Kiegészülve Adam Good akusztikus gitárjával és Jason Sypher nagybőgőjével olyan zenei összhatás született, amit nehéz felülmúlni. A tagok minden mozdulata a profizmuson túl a teljes átélésről tanúskodik, ami csakhamar azt eredményezi, hogy mi magunk is együtt lélegzünk a dallamaikkal.

Ha belehallgatnál, kattints ide.A Zsidó Nyári Fesztivál keretében, az Uránia Filmszínházban tartott előadásukon, a szünetben értük utol őket.

Sokadszor jártok Budapesten, láttátok már a várost?
Nem igazán. Ez már a harmadik alkalom, hogy itt vagyunk. Játszottunk már a Fonóban is, de még nem volt lehetőségünk szétnézni.  Az emberek kedvesek.

A közönség? Mennyire mások az itteniek, mint külföldön?
Hát, otthon Hollandiában jobban ismernek minket és a zenénket is, ezért egészen máshogyan viszonyulnak a fellépéseinkhez.

Hollandiában nem él túl sok zsidó. Ettől függetlenül sokan járnak a koncertjeitekre?
Igen. Mikor játszunk, a helyi hitközség azért kivonul, de a hallgatóság túlnyomó része nem zsidó, mégis nagyon szeretik ezt a zenét.

Adam Good mielőtt elrohant volna tovább zenélni, annyit elárult, hogy lenyűgözte a helyszín, az Uránia mozi szépsége, amit a színpadról egy elismerő füttyszóval konstatált.

אריה
www.jewbox.hu

 

Kapcsolódó cikkek