Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... Az izraeli trance térhódítsa 1.

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
Birthright

Az izraeli trance térhódítsa 1. Nyomtatás E-mail
2010. január 14. csütörtök, 09:47
AddThis Social Bookmark Button

Izraelben a trance zenét úgy fogyasztják, mint nálunk a pálinkát. És aki itthon beleszagol a goa partik nyári reggelein a parázsló máglyák füstjével keveredő finom hajnali szélbe, biztosan megérti, miért is lehet olyan vonzó Jeruzsálem erdeiben vagy a Negev sziklái között bulizni. Aki ismeri ezt a stílust, nem kérdés, hogy találkozott már az Astral Projection formációval.

Az AP több mint húsz éve alakult, 1989-ben SFX néven, és már nagyon korán, a kezdetekben a stílus vezető előadóivá vált. Avi Nissim és Lior Perlmutter kezdték a történetet, de egy new yorki szerencsevadászat már alig két évvel a zenekar megszületése után véget vetett a karriernek.

Avi Izraelben Yaniv Haviv és Guy Sabbag társaságában újra kezdte a zenélést, és ami ez után volt, beleértve Lior újracsatlakozását is, történelem. Another world.. Trust in Trance.. Astral files, Dancing galaxy.. Nem is igazán lehet itt egységes történetet felhozni, hiszen a srácok keresztbe kasul játszották magukat a legnagyobb izraeli bandákkal, mint a jobb időket látott Infected Mushroommal is.

Bár zeneileg őket is megérintette az új idő kicsit borús hangulata, mégis érezhető az borzongás amit a húsz éve a zsidó iskolák folyosóin felbukkantak az első Izraelből hozott goa kazetták hallgatásakor érezhettünk. Mielőtt még itthon is megkezdődött ennek az elektronikus stílusnak a térhódítása. A classic háttérbe szorulása után sokáig fullonban és a dallamosab, fogyaszthatóbb goa partikon játszott zenék vezető előadó egytől-egyig izraeliek voltak. Az elmút éveknek hála mára kicsit kifulladt a hév, de a vérfrissítés csak jót tehet a szcénának.

És hogy milyen is lehet Izraelben egy utcai buli? 1999.. Tel Aviv.. Rabin tér..mouss
JewBox.hu