Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:





 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... Könyvajánló - Freud saját szakácskönyve

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2017.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Könyvajánló - Freud saját szakácskönyve Nyomtatás E-mail
2010. május 27. csütörtök, 10:49
AddThis Social Bookmark Button

A Múlt és Jövő kiadó újonnan megjelent könyve gasztronómiai és tudományos csemege, hadat üzen az "orális frusztrációk" ellen. A James Hillman és Charles Boer összeállította kötet, amelynek fordítója Hárs György Péter, gondoskodik róla, hogy a kulináris művészet ne tűnhessen el a pszichoanalízis történetéből.

Freud saját szakácskönyve

"Tudtam, ha a pszichoanalízis az orvosi szakma kezei közé kerül, a kulináris művészet, összes kulturális gyökereivel együtt hamarosan el is tűnik a pszichoanalízisből. A doktoroknak nem jó az étvágyuk, és orális frusztrációjukat szörnyű figyelmeztetésekké szublimálták: a gazdag ételek ellen, amelyeket manapság 'zsírosnak' neveznek, a só ínycsiklandása és a cukrok élvezete ellen, a vörös húsok és az édes tejszín ellen, a szószok ellen, a kulináris művészet legjava ellen."

"a szakácskönyvi olvasat mellett biztosan lehet ezt a munkát olvasni
(1.) gasztronómia-történetként,
(2.) kultúrtörténetként,
(3.) kultúrakritikaként,
(4) pszichológiatörténetként,
(5) pszichoanalízis-történetként,
(6.) pszichoanalízis-kritikaként,
(7.) pamfletként vagy paródiaként,
(8.) egy hosszúra nyúló zsidó viccként és
(9.) szépirodalmi alkotásként is." - Hárs György Péter

A könyvet megvásárolhatják a június 3-án kezdődő Ünnepi Könyvhéten is standunknál (87. stand Vörösmarty tér).