Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... Mózes, Oroszlán fia

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Mózes, Oroszlán fia Nyomtatás E-mail
2008. július 17. csütörtök, 12:45
AddThis Social Bookmark Button

Mosh ben Ari igazi keleti zenét játszik. Nem hiába az egyik legelismertebb izraeli zenész. Fantasztikusan igényesen keveri a sivatag misztikusságát a nagyvárosok lüktető basszusaival.

 

Tizenhat éves koráig jemeni és iraki származású szüleivel, tradícionális háztartásban ízlelgette a dalokat, mígnem úgy döntött, a zenének szenteli magát. Sinai és a Szahara ősi hangjait, hangszereit tanulmányozta, Indiában sarodon tanult. Játszik marokkói dzsinberin, török dzsumbuson, perzsa taron, akusztikus és klasszikus gitáron. Amennyire változatos a lista, olyan változatos a játéka. A reggeatől a vad keleti dalokig minden belefér a repertoárjába, és bár az utolsó albumán jócskán előtérbe kerültek a pattogósabb regg ütemek, mégis ott lappang a nyugodt, lassú, kellemes hangzású ad elai érzés.. De az éles fülek Afrikától Kubáig utazhatnak a ritmusokkal, rockon át a soulig.

 


1997 nagy változás volt számára, ekkor alapította meg zenész barátaival Sheva nevű együttest, akik Salaam című egyszerű és nagyszerű dalát mindannyian hallhattuk már. A Sheva Mosh Ben Ari, Amir Paiss, Gil Ron Shama, Udi Ben Kna'an, Avishai Barnatan, Lior Shulman és Antar Taher munkájának szülötte. A zene és az élet ünneplése, a zene és az élet, a puszta lét tényének szeretete. Vallásos témáikat muzulmán és zsidó családok szülötteiként adják elő, akik Ábrahám leszármazottjaiként egy olyan hangot képviselnek, ami mindenek mellett kitart az ember, a vallás és a béke közös jövőképe mellett.

 

 

Kapcsolódó cikkek