Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... A világ legismeretebb Barbarája

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

A világ legismeretebb Barbarája Nyomtatás E-mail
2008. július 22. kedd, 07:44
AddThis Social Bookmark Button

Mindenki ismeri Barbie babát, ez tény. A hányatott sorsú, ám gigászi sikereket elért (jiddis) multiszimbólum 1959-ben született, Ruth Handler "gyermekeként".

 

 

Az amerikában letelepedett lengyelországból származó zsidó család tizedik gyermeke Ruth Moskó néven látta meg a napvilágot, Denverben. Felnőve Kaliforniába házasodott, s lett Ruth Handler. Barbie egy kis képkeretező műhelyben született, nevét Ruth lányáról, Barbaráról kapta. A kis műhely Barbienak köszönhetően a világ legnagyobb játékgyára lett. A hetvenes évek végére azonban, ahogy egy jó családhoz illik, a belviszályok kikezdték az anya-lánya kapcsolatot. Barbie világhódításával Ruth nem tudta felvenni a lépést, és a cég különböző botrányokba sűlyedt. Mrs. Handler pedig ekkoriban tudta meg, hogy mellrákban szenved. Állapota stabilizálódása után mellplasztikai cégbe rakta be pénzét.
Barbie szakított a zsidó hagyományokkal. Igazi lázadóként nemcsak a gyermekek bálványaként, de szexszimbólum és máskor vallásos formában is megjelent. Hiába húzott azonban chadort, a zsidó levegő mindíg megmaradt apró műanyagtestében.
Még viharos kalandjai Kennel sem tudták megcsorbítani hírnevét, így jóval több, mint egymilliárd darab csücsül gyerekszobákban szerte a világon.

 Barbara Handler