Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... InterJews ... VilágStetl ... Winona Ryder

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
Birthright

Winona Ryder Nyomtatás E-mail
2008. augusztus 02. szombat, 18:28
AddThis Social Bookmark Button

Sokunk gyermekkori szerelme volt Winona Ryider, a sellő, a kiborg, a szeretnivalóan bolondos, kedves arcú színésznő. A szülei, a buddhista Cindy és a mélyen ateista Michael Horowitz Oroszországból az USA-ba emigrált hippik voltak, a családját pedig egyfelől holokauszt túlélők, más felől LSD guruk alkották.

A művésznő Winona Laura Horowitz néven született egy Szivárvány nevű hippi kommunában Kaliforniában, és igen közeli rokonai Timothy Leary és  Allen Ginsberg . Mivel nem volt sem áram, sem egyéb evilági dolog a könyveket leszámítva, Win egyik első és legnagyobb élménye a Zabhegyező volt. Állítólag azért lett Winona a neve, mert a család éppen a minnesotai Winonában tartózkodott, mikor Tim Leary eldöntötte, hogy megkereszteli a lányt. Ez később nem lett komoly kihatással a színésznőre, ugyanis büszkén vállalja zsidóságát.
Miss Rider 12 éves kora óta tanult színészetet, bár a beilleszkedés nem ment túl könnyen. Túl fiús volt, és mert az iskolatársai azt hitték, rövid haja és nyúlánk termete miatt, hogy fiús lány, nagyon megverték. Eltörtek a bordái és komoly trauma érte. Ugyancsak ez idő tájt történt vele egy rejtélyes baleset, ami következtében a mai napig retteg a víz alatt lenni. Az Alien 4 forgatásán ez miatt a víz alatti jeleneteket sokszor újra kellett forgatni.
Első szerepe a Lucasban volt, itt is használta először a Ryder nevet, tisztelgésül édesapja kedvenc zenésze, Mitch Ryder előtt.
Ezek után megindult a csúcs felé. Főszerepet kapott a Beetlejuice és a Great Balls of Fire vagy a Ollókezű Edwardban. Ez utóbbi mozi során jöttek össze Johnny Deppel, akivel a a három közös év alatt olyan heves volt szerelem, hogy Johnny alkarján azóta is ott virít a Winona Forever tetkó.
Win magánéletétől, leszámítva egy-egy kötelező malőrt, nem hangos a sajtó. Kellemes természetű, gyönyörű és kedves, mégis izgató. Hollywood egyik legnagyobb gyöngyszeme.

Apró információ a legújabb munkájáról: Winona fogja alakítani a fiatal Spock vulkáni édesanyját a most készülő Star Trek moziban!

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek