Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Oktatási együttműködés Izraellel

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Oktatási együttműködés Izraellel Nyomtatás E-mail
2011. augusztus 18. csütörtök, 07:20
AddThis Social Bookmark Button
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és Daniel Ayalon izraeli külügyminiszter-helyettes aláírta a magyar kormány Izraellel kötött, oktatási és tudományos életet érintő együttműködési megállapodását.
Az ünnepélyes eseményen részt vett Aliza Bin-Noun, Izrael Állam Magyarországra akkreditált nagykövete és Dorit Nachum Zats a Budapesti Izraeli Nagykövetség konzulja.

Különböző csereprogramok 1990 óta teszik lehetővé a két nép kultúrájának, nyelvének megismerését, diákok és szakértők (tanárok, kutatók) együttműködését. A programoknak köszönhetően mindkét államban jelentős számú cserediák tanul, hazánkban évente 1000 fő körüli az Izraelből érkezett tanulók száma.
 
A most megkötött, 2014-ig hatályos megállapodás kiterjed a köz-, és felsőoktatásra, valamint a nemzetközi szervezetek, így például az UNESCO, az Európai Unió, valamint az Európa Tanács oktatási programjaiban való együttműködésre.

Az együttműködés fontos részét képezik az ösztöndíjprogramok. A Pool ösztöndíjkeretből a magyar fél által biztosított támogatást a graduális, posztgraduális, doktori, illetve kutatói képzésben bármely tudományterületen igénybe lehet venni. Izrael évente egy akadémiai évre és az Ulpan Nyelviskola nyári kurzusaira biztosít ösztöndíjakat a magyar köz-, és felsőoktatásban tanuló diákok, oktatók, kutatók részére.
 
Az ösztöndíjakkal kapcsolatos további tudnivalók a www.scholarship.hu, illetve a www.mfa.gov.il honlapon találhatók meg.