Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Nigun és Matt Darriau (Klezmatics)

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Nigun és Matt Darriau (Klezmatics) Nyomtatás E-mail
2011. szeptember 07. szerda, 06:59
AddThis Social Bookmark Button

A Nigun zenekar megalapításának tizedik évfordulóját ünnepli az idén. Egy koncerttel tervezik felidézni az elmúlt tíz év legjobb pillanatait. Párniczky András legújabb kompozíciói mellett elhangzanak majd azok a dalok, amik leginkább jellemezték eddig a zenekart. 

A Nigun-t Párniczky András gitáros, zeneszerző alakította meg 2001-ben. Európai jazz zenekarként egyedülálló, hogy a Nigun a Közép-kelet európai zsidó zenét tartja eredőjének. A végeredmény, hogy zenéjükben a spirituális erőt hordozó hagyomány és a modern jazz egységé olvad. A Nigun mindig is átlépte a műfaji határokat, leginkább a Klez-jazz írja le, milyen irányba gondolkoznak, ám zenéjüket legalább ennyire jellemzi a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa.Budapest Jazz Club, szeptember 17. este 9 óra.


Rendszeresen alkotnak közösen vendégszólistákkal, ennek tanúsága a 2006-ban megjelent harmadik lemezük, Daniel Zamir Izraeli szaxofonos közreműködésével (Bale Kulturnik, Etnofon Kiadó). 2007 júliusában a fúvós hangszereken játszó Matt Darriau (Klezmatics, Paradox Trio) vendégszereplésével lépetek a Művészetek Palotájában, majd ugyanott a zenekar tagjai részt vettek John Zorn Cobra című darabjának első és azóta is egyetlen magyarországi előadásában a szerző irányításával.
Az elmúlt években felléptek Steven Bernstein trombitással is aki a Sex Mob zenekar vezetőjeként a New York-i jazz élet egyik meghatározó alakja.

Az esten fellépnek:

Párniczky András - zenekarvezető, gitár
Matt Darriau - klarinét, kaval, szaxofon
Bede Péter - szaxofon
Nagy Péter - bőgő
Baló István - dob