Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Januárban jön Leonard Cohen új albuma

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Januárban jön Leonard Cohen új albuma Nyomtatás E-mail
2011. december 01. csütörtök, 11:46
AddThis Social Bookmark Button

„Old Ideas” címmel jelenteti meg vadonatúj albumát Leonard Cohen a Sony Music/Columbia Records gondozásában január 30-án.

A korong 10 dala az emberi lét legprofánabb kérdéseit vizsgálja költői megközelítésben: a transzcendenshez való viszonyunkat, a szerelem, a szexualitás, a veszteség és halál kérdéseit. Minden bizonnyal a legnyíltabban spirituális albuma ez a nagyra becsült művésznek; az Old Ideas a könyörület és az illendőség iránti nagyobb elkötelezettségre inspirál minket. Azok a rajongók, akik most előrendelik a kiadványt a művész hivatalos oldalán, azonnali letöltésként megkapják az album első dalát is.

Bár az Old Ideas felvétele 2011 januárjában kezdődött, számos új dalon és a hozzátartozó dalszövegeken évek óta dolgozik a művész. Az „Amen” és a „Lullaby” című dalok kezdeti stúdióverzióját 2007-ben rögzítették, míg a „Lullaby” és a „The Darkness” című felvételek kezdeti verzióját Cohen élőben is előadta legutóbbi, teltházas koncerteket felvonultató világkörüli turnéján.

Azzal kapcsolatban, hogy mit várhatnak a rajongók Cohen következő lemezén, iránymutatást ad a tény, hogy a költő átvehette a Principe de Asturias Prize elnevezésű díjat még októberben Spanyolországban. Ezt a kitüntetést az a művész vagy csoport kapja, aki irodalmi munkájával hozzájárul az egyetemes irodalom fejlődéséhez.

Cohen a következőket nyilatkozta: „Ahogy egyre öregebb lettem, úgy értettem meg azokat az útmutatásokat, amelyek ezzel a hanggal jöttek. És az útmutatások ezek voltak… Mellékesen sose panaszkodjunk. És ha már ki kell valakinek fejeznie a nagy, elkerülhetetlen megsemmisülést, mely mindannyiunkra vár, mindezt a méltóság és szépség szűk keretei közt tegye.”

Leonard Cohen albumának produceri munkálatait Patrick Leonard, Anjani Thomas, Ed Sanders és Dino Soldo látta el. Cohen csodálatos baritonját olyan különleges vokalisták egészítik ki, mint Dana Glover, Sharon Robinson, a The Webb Sisters (Hattie és Charley Webb) és Jennifer Warnes. Az album borítóját és a grafikákat maga Cohen készítette.

Az Old Ideas című lemez 1967 óta a 12. Leonard Cohen-stúdiólemez, amely 8 évnyi szünet után született meg.

 

Forrás: kultography.hu