Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... A New York Times elismerően írt Ascher Ványa bácsijáról

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

A New York Times elismerően írt Ascher Ványa bácsijáról Nyomtatás E-mail
2012. július 25. szerda, 09:18
AddThis Social Bookmark Button

Elismerő, a lap művészeti szekciójának címoldalán elindított, terjedelmes kritikában méltatta hétfőn a Sydney Theatre Company világhírű színészei által a New York-i Lincoln Centerben előadott, Ascher Tamás rendezte Ványa bácsit a The New York Times.

A szerző, Ben Brantley, aki a Csehov-darab tavalyi, a washingtoni Kennedy Centerben történő bemutatását is felmagasztalta, a színház teljesítményét ezúttal "ragyogónak", Ascher rendezését pedig "szívet sebzőnek" nevezte.
"Ascher, egy magyar rendező, aki korábban ritkán dolgozott angol nyelven, a  legmélyebben fizikai és fizikailag a legmélyebb interpretációját adja ennek az 1897-es darabnak, amelynek Csehov a lefegyverző 'jelenetek a vidéki életből' alcímet adta" - fogalmazott a kritikus.
Brantley szerint "Ascher megoldja az örök csehovi rejtélyt, amely gyakran térdre kényszeríti az erős rendezőket". A szerző felteszi a kérdést, hogy vajon e "reményre szomjazó életek sivár portréi" tragédiában, avagy komédiában állnak-e össze, majd ezt így válaszolja meg: "Ascher verziója azt mondja, meggyőzőbben és szervesebben, mint bármely általam ismert produkció, hogy a válasz: mindkettővé. Az élet egy tragédia, mert annyira komikus".
A darabot a Sydney Theatre Company New Yorkban is a bevált sikerreceptnek megfelelően, változatlan szereposztásban játssza, olyan világsztárokkal, mint az Oscar-díjas Cate Blanchett, Richard Roxburgh és Hugo Weaving.
A New York-i "ausztrál" Ványa bácsi dramaturgja Lengyel Anna, díszlettervezője Khell Zsolt, jelmeztervezője pedig Szakács Györgyi.

 

Forrás: szinhaz.hu