Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Art Market Budapest 2012 - Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásár

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
IC

Art Market Budapest 2012 - Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Vásár Nyomtatás E-mail
2012. október 31. szerda, 10:35
AddThis Social Bookmark Button

Második alkalommal kerül megrendezésre az Art Market Képzőművészeti Vásár, mely az előző évhez viszonyítva minden tekintetben túlnőtte kereteit. A vásár célja elsősorban a közép-kelet-európai kortárs művészet bemutatása, de a tavalyi projekthez képest kibővült, hiszen más kontinensek illetve Európa más szegmenséből származó művészek, galériák is bemutatkoznak.

Az első Art Market sem volt kicsi. 65 kiállítói standdal, 300 művésszel, 7 ország kiállítói vonultak fel a Millenáris B csarnokában. Az idei esetében már a puszta számok is sokkal szédítőbbek: 100 kiállítói stand (melynek több mint a fele külföldi), körülbelül 400 kiállító művész 12 országból, a kiállítás a teljes Millenáris területén, a B-C-D Csarnokban kerül megrendezésre, illetve lesznek programok a Fogadóházban, a Teátrumban és a kertben is.

Az Art Market az idén több kiemelt téma mentén szervezte meg programjait. Az első ilyen téma Kolozsvár. Több tucat kiállító foglalkozik majd a kolozsvári művészeti élet bemutatásával. Második lesz a Zsidó identitás és a kortárs képzőművészet kapcsolata. A témához kerekasztal beszélgetéseket rendeznek és a vásár helyszínén kerül bemutatásra a Waldsee című kiállítás, melyen részt vesz William Kentridge és Sylvia Plachy is. Fontos szerephez jutnak a Budapesten élő külföldi művészek is. Betekintést nyerhetünk abba, ők miként látják fővárosunkat, miért is érdemes szerintük itt élni és alkotni. Ebben a témában divattervezők és zenészek is bemutatkoznak majd.

A kiállításokhoz sok-sok kiegészítő program csatlakozik. Minden nap lesznek kerekasztal beszélgetések, világszínvonalú előadókkal angol nyelven, melyet minden esetben szinkrontolmácsolással fordítanak az érdeklődőknek. A Vásár előtt egy héttel nyílik a Millenáris területén egy szoborpark, mellyel a kortárs szobrászatművészetet kívánják népszerűsíteni a szervezők. Minden nap a zárás után a Fogadóházban koncertekkel várják a közönséget, és a kisebbekről sem felejtkeznek el, hiszen lesznek múzeumpedagógiai foglalkozások minden korosztály számára. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A programokat és a kiállítók listáját végigböngészve, igen izgalmas és tartalmas kikapcsolódásnak lehetünk részesei november 8-tól 11-ig a Millenárison.

A részletes program:
www.artmarketbudapest.hu

Forrás: napvilag.net