Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Bródy János koncert DVD-vel jelentkezett

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2019.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Bródy János koncert DVD-vel jelentkezett Nyomtatás E-mail
2012. november 09. péntek, 15:36
AddThis Social Bookmark Button

Koncert DVD-vel jelentkezett Bródy János: a dalszerző-előadóművész a Syma-csarnokban tartott tavaly decemberi lemezbemutatójának kép- és hanganyaga ezen a héten került a boltokba.

„Menet közben döntöttünk úgy az EMI kiadóval, hogy DVD-n is kiadjuk a koncertet, miután Az Illés szekerén című stúdióalbumot bemutató fellépésemnek nagyon jó volt a visszhangja és kedvező kritikákat kapott. Tavaly az is csak az utolsó pillanatban dőlt el, hogy egyáltalán felvesszük a koncertet kamerákkal” – idézte fel Bródy János.

A 2011-es Syma-koncert anyagából válogató CD-változat szeptemberben a magyar dal napjára jelent meg, a DVD a teljes, csaknem háromórás műsort tartalmazza, mintegy 30 dalt és a számok közötti átvezető szövegeket is. A koncert első felében Bródy János Az Illés szekerén valamennyi számát előadta, a második részben pedig legnépszerűbb sikereit énekelte el.

„A kettősség abból adódik, hogy egyrészt összegző lemez lett, újra végig akartam járni az utat, ami a pályafutásomat jelenti az Illés zenekartól a szólóévekig, de a nosztalgiát a déja vu érzés aktuálissá tudja tenni. Úgy éreztem, hogy bizonyos régi helyzetek, figurák újra megismétlődnek az életünkben, nem feltétlenül pozitív módon” – mondta Bródy János.

Arra a felvetésre, hogy egykori állandó szerzőtársával, Szörényi Leventével a kapcsolata mintha az elmúlt időszakban ismét normalizálódott volna – tavasszal egy rövid fellépésre újra összeállt a Fonográf, és a két zenész együtt adta elő a Sziget fesztiválon, a magyar dal napján az egykori Illés-slágert, a Little Richardot, Bródy János azt mondta, nincs kizárva a közös munka a jövőben.

A 66 éves Bródy János 1964 és 1973 között az Illés, 1974-től 1984-ig a Fonográf tagja volt, szólóban nyolc lemeze jelent meg, szövegíróként mintegy félezer dalt jegyez. Számos sikeres színpadi mű (köztük a Kőműves Kelemen, az István, a király, a Veled, Uram és a Doktor Herz) társszerzője.

Forrás: kultography.hu