Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Presser Gábor és barátai koncert

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
IC

Presser Gábor és barátai koncert Nyomtatás E-mail
2012. november 26. hétfő, 22:59
AddThis Social Bookmark Button

A vasárnapi koncertet az Élet Menete Alapítvány elnöke, Gordon Gábor nyitotta meg.  Beszédében köszöntetet mondott az egybegyűlteknek és az esemény védnökeinek, támogatóinak. Ezután Ilan Mornak, Izrael állam nagykövetének és Zoltai Gusztávnak, a Mazsihisz ügyvezető igazgatójának beszéde következett. Majd pedig Presser Gábor vette át az irányítást.

Először a két talán leghíresebb számát adta elő: a 2013-ban jubiláló Padlás és a Képzelt riport húzódalai hangzottak el Pici bácsi énekhangján, egy szál zongorával kísérve. Megható volt.

A vendégek közül elsőként Szabó Tamás szájharmonikás lépett színpadra, és zenélt együtt Presserrel. Majd előadta a 3 évvel ezelőtti hasonló koncertre szerzett monodramatikus darabját. A hangzás olyan volt, mintha egy teljes klezmer zenekar húzná a színpadon.

A következő vendég Rúzsa Magdolna volt, aki egy régi, sosem játszott Presser számot hozott magával. A zeneszerző a Mozi című számról elmondta, azért nem adták elő még soha, mert olyan kacifántosra sikeredett, hogy nehéz játszani, énekelni. A pop számnak valóban bonyolult darabot Rúzsa gyönyörűen énekelte. Remélem, kiadják majd valamilyen albumon.

Parti Nagy Lajos költeményein dolgozott nemrégiben Presser, így ezekből a Rutinglitang lemezen kiadott dalokból is hozott egy csokorra valót.

Az utolsó vendég Falusi Mariann volt, visszafogottan, összecsiszoltan, mesterien játszottak együtt Presserrel.

A koncertnek volt eleje, volt közepe, volt vége, minden koncertelem a helyén volt, semmiből nem volt sem túl sok, sem túl kevés. A háttérmunkában sem találhatott a néző nagyobb bakit, pedig a Dohány utcai zsinagógát behangosítani nagy kaland, ezt mindenki tudja, aki legalább egy koncerten részt vett már ebben a csodálatos épületben.

Írta: Kiss Andrea