Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Új lemez a Niguntól

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2019.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Új lemez a Niguntól Nyomtatás E-mail
2013. május 16. csütörtök, 07:00
AddThis Social Bookmark Button
A Nigun zenekar hónapok óta készül új lemezének kiadására, a „Lebedik at Budapest Jazz Club”
az együttes negyedik kiadott hanganyaga lesz.

 A zenekar első albuma egyébként szintén egy koncertfelvétel volt, amelyet aztán két, stúdióban felvett CD követett. A Lebedik jiddis szó, jelentése élő, élénk, életben lévő, egyszerűen arra utal, hogy két koncert került erre a korongra. Az albumon található zeneszámok nagyrészt a zsidó liturgiában használatos dalok dallamaiból indulnak ki és Párniczky András zenekarvezető feldolgozásai által kapnak új színezetet.
A zenekar átiratai tudatosan megkomponált poliritmikákat tartalmaznak. A poliritmika többritmusúságot takar, a zene egyfajta számszerű leképezését, különböző ritmikai síkok, eltérő ütemfajták egyidejű alkalmazását értjük alatta a zenében. Ez egyébként a kortárs jazz egyik egyre jobban előtérbe kerülő sajátossága is, megfigyelhető, hogy a New York-i jazz legmodernebb irányzatai is erre épülnek.
Az új lemezt a Budapest Jazz Clubban mutatják be a nagyközönségnek, május 9-én, 20 órakor. A belépőkből származó bevételt teljes mértékben a kiadás költségeire fordítja a zenekar, így aki aznap este eljön ezzel hozzájárulhat a lemez megjelenéséhez.
 
 
Forrás: kultura.hu