Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Újra rövidfilmpályázatot hirdetett a Budapesti Zsidó Filmfesztivál

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
Birthright

Újra rövidfilmpályázatot hirdetett a Budapesti Zsidó Filmfesztivál Nyomtatás E-mail
2013. szeptember 27. péntek, 07:00
AddThis Social Bookmark Button

Kell egy csapat! témában hirdetett nyílt rövidfilmpályázatot idén a november 7. és 11. között megrendezendő ZSIFI - Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a Daazo.com. Olyan műveket is várnak, amelyekben csak érintőlegesen jelenik meg a zsidóság.

Az MTI-hez kedden eljuttatott felhívás szerint a pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek friss látásmóddal képesek feldolgozni és megjeleníteni a Kell egy csapat! jelmondatban foglaltakat, vagyis a csapat és az egyén közötti rengeteg lehetséges viszonyulást. Mint írták, kifejezetten várják azokat a kreatív megoldásokat is, ahol a zsidóság (mint kultúra, vallás, sorsközösség, nép, kisebbség, etnikum vagy más) témája csak mellékesen, érintőlegesen kerül terítékre.

A film rögzítésének módja, műfaja tetszőlegesen megválasztható, az alkotások hossza azonban nem haladhatja meg a 10 percet. Az ingyenes pályázatra korábban készült, már bemutatott alkotásokkal is lehet nevezni. Egy - akár külföldi - pályázó több alkotással is jelentkezhet, de angol feliratot is kérnek mellékelni a kisfilmhez - olvasható a dokumentumban.

A Szabó Simon, Till Attila és az európai rövidfilmekkel foglalkozó weblap, a Daazo.com forgalmazásért felelős munkatársa, Mocanu Attila alkotta zsűri által kiválasztott filmeket levetítik a novemberi ZSIFI-n. A közönségdíjas kiutazhat a jövő évi londoni UK Jewish Film Festivalra, ahol levetítik a filmjét. A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál egy, a 2014-es fesztivál versenyfilmjeire szóló bérletet, a Daazo.com pedig ajándékcsomagot ajánlott fel a győztesnek.

Az eredményhirdetésre és díjátadásra a Budapesti Zsidó Filmfesztivál nyitóeseményén kerül sor.

Az elkészült pályaműveket a http://www.daazo.com/contests/zsifi2013/films oldalra kell feltölteni október 15-ig.

 

Forrás: mti