Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... "A Zsidónegyed kapuja"

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2019.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

"A Zsidónegyed kapuja" Nyomtatás E-mail
2009. március 19. csütörtök, 07:26
AddThis Social Bookmark Button
Jelentős turisztikai fejlesztés indul a Dohány Utcai Zsinagóga és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár épületében.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) konzorciuma közel 40 millió Ft támogatást nyert a Közép- Magyarországi Regionális Operatív Program A turisztikai fogadóképesség javítása című (KMOP-2007-3.1.2/A/B/D) pályázatán. A MAZSIHISZ és a Pro Regio Nonprofit Közhasznú Kft. március elején írták alá a támogatási szerződést.
 
A projekt keretében a Budapesti Zsidó Hitközség Idegenforgalmi és Kulturális Központja üzemeltetésében "Jewinform" néven információs pont jön létre a zsinagóga árkádsorában, mely az országos Tourinform hálózat tevékenységéhez hasonlóan a zsinagógához érkező nagyszámú látogató színvonalas kiszolgálását végzi majd.  Megvalósul a világörökség részét képező épületkomplexum fizikai és infokommunikációs akadálymentesítése, melynek részeként panorámalift viszi majd a turistákat az eddig nehezen megközelíthető múzeum kiállítótermeibe.


 
Egységesített térképeket és információs táblákat helyeznek el több nyelven.  A Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár állandó kiállítása audio guide szolgáltatással és múzeumi információs ponttal várja majd a látogatókat és új állandó kiállítás nyílik a zsinagóga 150. születésnapja alkalmából.
 
A közbeszerzési eljárás lefolytatása után várhatóan júniusban kezdődnek meg az építési munkálatok és 2010 januárjára fejeződnek be. A projekt teljes költségvetése meghaladja az 58 millió forintot.
 
A Zsidónegyed kapuja egyre bővülő szolgáltatásaival továbbra is vár minden érdeklődőt. A zsinagóga és a múzeum folyamatos zavartalan működéséről a MAZSIHISZ gondoskodik.  

kultura.hu