Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Zsidó vagy? Író vagy?

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Zsidó vagy? Író vagy? Nyomtatás E-mail
2009. március 23. hétfő, 09:14
AddThis Social Bookmark Button

Képzett társítások – AEGON-estek a Nemzetiben, március 26-án a Gobbi Hilda Színpadon. Alföldi Róbert vendége: Németh Gábor író, aki új regényt ír, Kardos Sándor operatőr, filmrendező, a Horus Archívum alapítója, aki több mozidarabot készített Németh Gábor forgatókönyve alapján. Zene: Dresch Mihály – szaxofon.

A két és fél éve nagy figyelemmel kísért sorozat következő estjén, március 26-án a kortárs magyar próza jelentős alkotója, Németh Gábor lesz Alföldi Róbert egyik vendége, a másik pedig Kardos Sándor operatőr, aki több alkalommal készített már filmet Németh Gábor forgatókönyve alapján. Legutóbb különleges technikával, réskamerával forgatott Rilke: A sírásó című prózájából Németh Gáborral közösen írt forgatókönyvük alapján, a film utómunkálataival a tervek szerint éppen március végére készülnek el. Kardos Sándor emellett a Horus Archívum alapítója, amely szinte az egész világon páratlan: több mint egymillió amatőrfotó található a gyűjteményében.

Az estek nem egyszerűen pódiumbeszélgetések, noha fontos a személyes „ismerkedés” is: a beszélgetés során közelebb kerülhet a nézőkhöz egy-egy alkotó egyénisége, világa. Itt azonban – a Képzett társítások címnek megfelelően – fontos a különböző művészeti ágak találkozása. Ebben pedig fontos szerepet játszik az élő, ott születő zene: a felolvasásra, a beszélgetésre és vetítésre épülő, a műfaji határokat átlépő esteken mindig hangsúlyos az improvizatív zene. A két vendég világához leginkább illő dzsesszzenész a helyszínen reagál mindarra, ami az esten történik, adja hozzá a maga érzelmeit, gondolatait zenével mindahhoz, ami elhangzik és látható. Németh Gábor és Kardos Sándor világához ezúttal Dresch Mihály, a hazai dzsesszélet egyik legmarkánsabb egyénisége, egyik legkitűnőbb előadója adja hozzá a magáét zenével, minden bizonnyal ezúttal is újszerű képzettársításokra ad így lehetőséget a következő Képzett társítások-est.

 

www.kulturpart.hu