Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Este beköszönt a szukkot!

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2019.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728   

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:

Este beköszönt a szukkot! Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 22. szerda, 13:06
AddThis Social Bookmark Button

Nyakunkon a három nagy zarándokünnep egyike, a szukkot, és most megmutathatjuk az Örökkévalónak, hogy bízunk a védelmében. És ez mellett jó nagyot is lakomázhatunk, amúgy sátorosan.

A félelmetes napok után kötelező a felhőtlen jókedv, mert ahogy az írás is tartja: „És örvendezz a te ünnepeden, te és a te fiad, a te leányod, szolgád és szolgálóleányod, a lévita, a jövevény, az árva és az özvegy, akik belől vannak a te kapuidon. Hét napig ünnepelj az Úrnak, a te Istenednek..”

Nem tudom, mekkora lehetett az öröme a 40 éves sivatagi vándorlás közben az egyiptomi szolgaságból éppen csak felszabadult őseinknek, de az biztos, hogy bízhattak az Örökkévaló védelmében. Itt vagyunk. És, hogy megmutassuk bátorságunk és elhivatottságunk, az őszi kellemetlen időkben sátrat verünk és egy hétig ott étkezünk, vigadunk, és többen alszunk is. "amikor már foga van a szélnek, amikor mindenki begubózik, mint barlangjában a medve, akkor ver odakint sátrat a zsidó" (Meir Lau)Szukkot hetedik napja, a Nagy Segítségkérés, Hosana raba akár külön ünnepként is megállja a helyét. Ezen a napon a Jom kippuron elpecsételt ítéletet lehet némiképpen befolyásolni.

Az ünnep idén 2010. szeptember 22-én, szerdán este köszönt be, melynek az utolsó két napján Smini Áceretet (záróünnep), és a Tóraadást ünnepeljük (Simchat Tora) majd szeptember 30-án és október 1-én.

Büszkén és gyarapodva, mint egykor az aratás bőségének idején minden kedves JMPoint tagnak örömteli szukkotot kívánunk!