Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Óriási siker, állva tapsoltak a magyaroknak

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2020.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
Birthright

Óriási siker, állva tapsoltak a magyaroknak Nyomtatás E-mail
2008. július 28. hétfő, 08:07
AddThis Social Bookmark Button

A Szentivánéji álom és a Carmina Burana című előadások díszletével egyaránt akadtak gondok a Szegedi Kortárs Balett izraeli vendégszereplése során, az út mégis jól sikerült, a társulat hangos sikereket aratott az egyhetes turné alatt - mondta az MTI-nek Juronics Tamás, az együttes vezetője vasárnap, a társulat hazaindulásának napján.

A vezető elmondta: a fő programon, az éjjel-nappal zajló, háromnapos karmieli táncfesztiválon a nyitóelőadást játszotta volna a társulat, a Carmina Burana című darab díszletei azonban hosszú időn át nem tudtak "kiszabadulni" a kikötőből.
Az együttes így délután öt óra helyett kénytelen volt éjjel fél egykor a sokkal hosszabb és nehezebb Szentivánéji álom című előadást eltáncolni, majd alig néhány óra alvás után délelőtt 11-kor a Carmina Buranát - tette hozzá.

A hatásos és igen ismert zenéje miatt kedvelt, pezsgő, romantikus történetű darabot éjjel fél egykor láthatta újra az izraeli közönség - jegyezte meg a feszített programra utalva Juronics Tamás.

Kiemelte ugyanakkor, hogy a daraboknak óriási sikerük volt, a közönség állva, hatalmas tapssal és kiabálással köszöntötte a táncosokat, és a fellépések után sokan személyesen is gratuláltak az együttes tagjainak.

Az Észak-Izraelben 21. alkalommal rendezett, éjjel-nappal zajló táncfesztiválról a vezető úgy vélekedett, hogy a rendezvény különleges és izgalmas a nézők számára, a táncosokat azonban nagyon megviseli az éjszakai fellépés, ezért alapvetően nem tervezi, hogy akár Szegeden is meghonosítsa a három éjjel, három nap tartó eseményt.

A tel-avivi Summerdance-fesztiválon a Szentivánéji álom című darabot adták elő szombaton, azonban ennek az előadásnak a díszletével is akadtak gondok: a világhírű táncközpont, a Suzanne Dellal színház liftjébe ugyanis nem fértek be az elemek, így szét kellett fűrészelni őket - idézte fel a táncos-koreográfus.


Hangsúlyozta azonban, hogy a társulat itt is teltház előtt játszott, és óriási sikert aratott, a közönség hangos bravóval ünnepelte őket.
A magyar szokásoktól eltérően azonban a nézők itt a függöny után azonnal abbahagyják a tapsot, és hazaindulnak - említette mókás tapasztalatát a társulatvezető.

Kitért arra, hogy két szabadnapjuk során felkeresték a történelmi helyeket, jártak Jeruzsálemben és kirándulást tettek a Kineret-tó körül.
A Szegedi Kortárs Balett nem először jár Izraelben, ott már többször vendégül látták Juronics Tamás és Pataki András csapatát. Legutóbb 4 éve arattak zajos sikert a tel-avivi Operában.

A turné végeztével egyébként nyári szünetet tart a Szegedi Kortárs Balett, majd augusztus 25-én megkezdi a 2008/2009-es évadot.

 

MTI/Stop.hu