Elérhető mobil alkalmazásunk.
Online zenehallgatás,
legfrissebb hírek, cikkek
bárhol, bármikor:

 

 

 

 
 
 
 
Főoldal ... JNews ... Napi hírek ... Izrael után itthon - operett gála Miskolcon

Hírlevél

Eseménynaptár

<<  2019.    >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Hirdetés

A rádióadók hallgatásához
Winamp Player javasolt:
Birthright

Izrael után itthon - operett gála Miskolcon Nyomtatás E-mail
2010. december 29. szerda, 08:24
AddThis Social Bookmark Button

A Miskolci Nemzeti Színház művészei és vendégművészei egy hat koncertből álló sorozat után tértek haza Izraelből - most pedig a miskolci operett gálára készülnek.

A Miskolci Nemzeti Színház művészei és vendégművészei november végén hat alkalommal léptek fel operett gálájukkal Izraelben. A turné egyik csúcspontján, Tel-Avivban, az Izraeli Filharmonikusok koncerttermében közel ezerötszáz fős közönség várta a társulatot. Az izraeli gálaesteken a világ legszebb operettjeiből hangzottak el részletek, többek között Johann Strauss, Lehár Ferenc és Kálmán Imre olyan műveiből, mint A denevér, A mosoly országa vagy A víg özvegy. Az esteken közreműködött a színház kijelölt tánc- és zenekara. A zenekart Váradi Katalin vezényelte, a művészek között pedig olyan nagyszerű énekesek jelentek meg, mint Alagi János, Bakai László, Bozsó József, Eperjesi Erika és Pohly Boglárka.A miskolci operett gála első előadása Beer Shevában volt november 25-én, ahol az 560 fős koncerttermet főképp Izraelben élő operett kedvelő román, magyar és orosz nézők töltötték meg.
Tel-Avivban, az Izraeli Filharmonikusok koncerttermében közel ezerötszáz fős közönség várta a társulatot november 26-án. Itt a számos jelenlévő román néző kedvéért a gála programja kissé átalakult: a debreceni művészekkel utazó sepsiszentgyörgyi Dancs Annamária és a bukaresti Operett Színház neves táncoskomikusa, Catalin Petrescu kezdte a műsort.Kiriat Haim kibucában ezerkétszázan voltak kíváncsiak a miskolci színház operett gálájára, a jeruzsálemi koncerten pedig nyolcszázötvenen énekelték együtt a művészekkel a ráadásként előadott Hajmási Pétert, de hatalmas sikere volt a Bozsó József által héber nyelven elénekelt Jaj, cicának is...
A turné utolsó állomásán Rishon Lezionban és Izrael kulturális központjában, Kfar Sababan zárult a sikeres izraeli turné, november 30-án.
Izrael után Miskolcon is látható lesz az Operett csillagai című gálaest december 16-án, 17-én és 18-án 7 órai kezdettel a Nagyszínházban, ahová Alagi János, Bakai László, Eperjesi Erika, Seres Ildikó, Pohly Boglárka és Vida Péter valamint Váradi Katalin karmester várja a legismertebb operett slágerekkel a nézőket. Az est rendezője Halasi Imre.

forrás: Miskolci Nemzeti Színház