Milyen volt szőkesége…

Mint a legtöbb izraeli popsztár, Shiri Maimon is a Kokhav noladban, a Csillag születik nevű tehetségkutató műsorban szerzett igazi hírnevet, mint Izrael egy kitűnő hangú énekese és mint kivételes szépségű jelképe.

Shiri tunéziai apától és marokkói anyától származik, és Kiryat Haim városában nőtt fel. Egészen kis kora óta énekel, 10 évesen már meghívták a Festigal nevű izraeli gyermek műsorba. A katonaságban a légierőnél szolgált, viszont természetes, hogy énekelt. Húsz évesen Eilatra költözött, ahol énekesi karrierjét kiegészítette a pultos munkával. Itt viszont már erősen feltörekvőben volt, klippet forgatott a Teapackssel, és szépen építgette pályáját.

 

Négy évvel később jelentkezett a Kdam Eurovisionra, ami az Eurovíziós Táncdalfesztivál előválogatója, és annak ellenére, hogy senki nem számítótt rá, a maximális 120 pontból csak négyet vesztve az első helyet szerezte meg. Így nyertes dalával, a haSheket Shenisharral Kievbe utazhatott az Eurovíziós döntőre, ahol héber és angol nyelven énekelt, ami a negyedik helyig repítette.
Két héber és egy angol nyelvű, pop és R&B stílusú albuma jelent meg. Az első hamar aranyba öltözött, a második és harmadik idén jöttek ki.

 

Shiri egyébként énekesi karrierje mellett TV sorozatban, a Rossz lányokban is játszik.

 

You may also like...