Assafék támadóállásban

Három éve már, hogy megjelent a Yalla Ya, Nasrallah (Gyere csak, Nasrallah) című szám, ami egyes körökben kötelezően közfelháborodást keltett, máshol pedig igencsak szeretik. Azóta sem hallottunk igazán Assaf Frishman bandájáról, így utánajártunk, merre nyaralnak a srácok?


Amikor először hallottam a Yalla Ya, Nasrallah (Gyere csak, Nasrallah) című számotokat, majd’ leestem a székről. Kemény szavak az egyik legviccesebb izraeli videóklipben. Mi történt, egyáltalán hogyan fogadták ezt a dalt Izraelben? Azóta pedig csak a Shir haShana (Az év dala)-t hallottam tőletek. Mi történt a zenekarral, lhet Titeket hallani valahol?

Valójában nincs is zenekar, csak odacsaptunk valami nevet az első videófelvételhez, a Ve’ele shmot-hoz (Ezek a nevek), ami az 2006-os világkupára készült. Amúgy a Frishman and the Pioneers félrefordítás, a név valójában a focira hajaz. Héberül a halutzim a támadókat is jelenti. Mikor kitört a második libanoni háború az egyik izraeli TV csatorna felkért, hogy írjak egy számot, ami kicsit felrázza a bombatámadások elől bunkerekben ragadt észak-izraelieket. Ennek az eredménye a Yalla Ya Nasrallah, amit pár haverommal készítettünk, és azonnal sláger lett. Aztán egy kicsivel később megírtuk az Év dalát, és most egy kicsit megálltunk. Zenész vagyok, producer és énekes, és éppen a saját albumomon dolgozom, ami azért egy kicsit más, mint a Frishman vehahalutzim cucc. Abból élek, hogy reklámok betétdalait írom.
Amúgy tök jó tudni, hogy a zenekar még él, még ha csak a neten is..

És egyébként, hogy milyenek a srácok élőben, tessék egy kis ízelítő:

mouss
Jewbox.hu

 

You may also like...