N6N7 – csapjunk bele!

Kétségkívül az idei hanuka legnagyobb durranása a Budapest szívében, harminc helyszínnel induló Negyed6 Negyed7 fesztivál.

A fesztivál már péntek este, a Kidma nevű ifjúsági csoport Zsinagóga tours nevű programjával elindul, aminek keretében egy csapat lelkes fiatal a Kazinczy utca különleges hangulatú ortodox közösségével megy szombat esti imára. Majd a Sirályban Minyó Szert Károly: Hanukkai fény/kép teremtés fénybiciklin című produkciójához csatlakozunk.

A Rotfront is fellép a Take5-ban

A Negyed6 Negyed7 fesztivál hivatalos nyitó bulija (és egyben az egyik legnagyobb durranása is) a Take5-ban fellépő német banda, a Rotfront és Gryllus Dorka koncertje, amit utána Tilos rádiós party követ.

A fesztivál alatt beszélgetések, koncertek, filmvetítések, kiállítások és mindenféle jóság is, minden korosztálynak és érdeklődési körnek terítékre kerül. De a főszervező Schönberger Ádám rámutatott, hogy a kezdeményezés, ami most összefogja a két központi kerület színe-javát igazán azért különleges, mert ezek a programok a helyek állandó, hasonló programjai. Az egykori zsidónegyed zsongásához méltó fesztivált pedig mikor is lehetne szervezni, ha nem az egyik legismertebb zsidó ünnepen? Érdemes tehát csemegézni a különböző lehetőségek között, hiszen a Negyed6 Negyed7 nem egy nyolc napos csodának indult. Végre talán újra felpezsdül az élet, hogy –Ádám szavaival élve- ezek a kerületek ne az éjszakai közvilágítás hiányáról legyen híres. Érdemes tehát nyitott szemmel járni és figyelni az N6N7 továbbterjedését is.

A programok napi bontásban vagy keress N6N7 programfüzeteket!

You may also like...