De igen! Nemjuci!

Vagány kiscsajként kezdte pályafutását. Alig volt nagyobb egy vekni kenyérnél, mikor a kapuvári kislány, Juci a helyi ABC kenyeres pultján énekelt  a helyi melósoknak. Innen indult el az a nő, aki alig pár év múlva lazán csak az „Anima elektronikus hercegnője”, „Zagar dívája”, a „Budapest Bár végzet asszonya” lett.

Németh Jucit a legtöbben az Anima Sound Systemből ismerhetjük. Ez a zenekar kétségkívül egy generáció legmeghatározóbb magyar underground zenekara volt. Velük dolgozott 1997-től 2004-ig, majd televízió, különböző zenei projektek (Kispál és a Borz, Zagar), és most a 2008-ban megalapított (a The Puzzle-ból ismert Faragó Tomival, és a Rémember üzembiztos ritmusgyárosaival, Matyiővel és Vasalóval) retró érzetű, gitár- és dalközpontú rock’n roll zenekarát nyomja, a Nemjuci-t. Első lemezük Nemjuci címmel szeptemberben jelent meg.

„Úgy két éve indult az egész, Angliába készülődtem, mikor megneszeltem, hogy üresedés van a Rémember házban – az ő zenekaruk akkoriban is már kinn trónolt, és hát bekéredzkedtem, ott laktam náluk. Megismerkedtem Aronnal, szeretem, ahogy dobol…. naná hogy ő a dobosunk persze; szóval elmerültem a kinti kulturális életben, koncertre járás ezerrel, megnéztem szinte mindent, még az öreg Who-t is láttam Pete Townshenddel. Faragó Tomi (aki a Puzzle gitárosa egyébként, most pedig már a miénk is), ő volt a társam, jártunk-keltünk mindenfelé, eléggé megegyezik az ízlésünk egyébként. Így könnyű, ugye. Aztán majdnem a Rémember ház hozott össze „Matyijő-vel”, a basszerosunkkal – kinn élt ugyan ő is, de elkerültük egymást. Itthon összebarátkoztunk, Áron, Tomi pedig hazajöttek, és jött a kérdés: „Srácok, játszanátok velem?” Ők pedig mondták, hogy „Igen!!!” Hát így lett a Nemjuci.” 168ora.hu

A kezdés egészen jó volt. Juciék minden nagy fesztiválon bemutatkoztak már és most készülnek egy előszilveszteri durrantással december 30-án a Fáklya klubban!

Arieh
JewBox.hu

You may also like...