Zs mozik a Titanic Filmfesztiválon

Igazi zs+ izraeli botrányfilmek is vetítésre kerülnek a 17. Titanic Feilmfesztiválon, úgyhogy bepillantást nyerhetünk a lélek hétköznapi harcaiba és olyan szempontokat ismerhetünk meg a témával kapcsolatban, amikről pironkodva beszélünk.

Érzelmi pótlék
(Surrogate)
Eli 32 éves, zavart és magányos fiatalember, akinek nehézségei vannak a nőkkel való kapcsolatépítés terén. Hagar egy úgynevezett helyettes, partnerpótlék, aki gyakorlati szexuális terápiák során kezeli klienseit. Ők ketten egyszer egy héten találkoznak, és laboratóriumi körülmények között gyakorolják egy kapcsolat és az intimitás velejáróit. A fiktív viszony mindkettejüket felszabadítja testileg és lelkileg egyaránt, a változások azonban, amiken Eli keresztülmegy, és a feltárt titkok nemcsak a férfi egész világát, de családjának életét is felforgatják.

Vetítések:

04.16. 18:45

Tágra nyílt szemek (Eyes Wide Open)
Aaron jeruzsálemi ortodox zsidó, példás életű férj és családapa, aki elszántan küzd, hogy legyőzze magában a vágyat, mely új alkalmazottja, a fiatal Ezri iránt ébredt benne. Hite szerint Isten azért oltotta az emberbe a testi örömök iránti sóvárgást, hogy általa tegye próbára a lelket. Aaron azonban hiába igyekszik leigázni magában a bűnös szenvedélyt, mind közelebb kerül a fiúhoz. Ezri társaságában rádöbben, milyen siváran telt eddigi élete. Ez a szerény elsőfilm hiteles és finoman árnyalt portrét rajzol egy zárt vallási közösségről, amelyben a homoszexualitás szentségtörés, kényes tabu, melynek még a létezéséről sem tanácsos tudomást venni.

Vetítések:

04.18. 19:00
Toldi Mozi

Hét perc a mennyországban (Seven minutes in heaven)
Galia éppen azon van, hogy újból rendezze az életét, miután egyedüliként túlélt egy palesztin buszrobbantást Jeruzsálemben. Ő maga is súlyosan megsebesült, barátja pedig életét vesztette a borzalmas merénylet során. Miközben gyászol, a rehabilitációval küszködik és az incidenstől továbbra is teljesen össze van zavarodva. Úgy tűnik, Galia mélypontra jutott, hamarosan azonban találkozik egy kedves idegennel, Boazzal. De semmi sem az, aminek látszik, ráadásul Boazzal kapcsolatban is adódnak tisztázandó dolgok. Galiának tehát mélyebbre kell ásnia, hogy megtalálja a válaszokat kérdéseire.

Vetítések:

04.16. 21:00

04.18. 14:30
Uránia Nemzeti Filmszínház

A bűn serege (The Army of Crime)
A film az Affiche Rouge, vagyis a Vörös plakát-ügy valós eseményeit járja körül. A „bűn serege” kifejezés arról a legendás propagandaplakátról származik, amellyel a nácik bűnözőkként próbálták feltüntetni a harcos ellenállókat. A német megszállás alatt Párizsban törvényen kívüli ellenállók szervezetlen támadásokat hajtottak végre, például a Manouchian hálózat. A film ennek a csoportnak a történetét meséli el, születésétől egészen a résztvevők 1944-es kivégzéséig. A bűn serege egyszerre lenyűgöző és felkavaró film a második világháborús Franciaországról.

Vetítések:

04.17. 20:30
 
Nyúl/mouss
JewBox.hu

You may also like...