Antirasszizmus hangjai fesztivál 2010

A rendezvénnyel, szeretnénk valamelyest ellensúlyozni az országunkban, az utóbbi időben egyre gyakrabban előforduló a rasszista jelenségeket, megnyilvánulásokat. Célunk egy olyan fesztivál megrendezése, amely politikamentesen felhívja a figyelmet ezekre a társadalmi feszültségekre, problémákra. Szeretnénk szórakoztatni, ugyanakkor elgondolkodtatni is.

 

A rendezvényt Budapest egyik népszerű szórakozóhelyére tervezzük a Dürer Kertbe, amely befogadta az eseményt. Szükségesnek tartjuk megmutatni, hogy sokan vannak olyanok, akik elhatárolódnak a radikalizmustól, hisznek a sokszínűségben és a békés egymás mellett élésben. Elsősorban a fiatalokkal, az ifjabb generációkkal szeretnénk ezt megtenni, egy nagy zenés mulatságra invitálva őket a béke és az összefogás jegyében.

 

Antirasszizmus Hangjai Fesztivál 2010
2010. június 06, vasárnap 19:00-tól

Dürer Kert (1146 Bp., Ajtósi Dürer sor 19-21.), Nagyterem

Fellépők:
Panteón Rococó (mexikó)
Copy Con
Ocho Macho

Belépő:1500 Ft

A fesztivál mellé állt a Szubjektív Értékek Alapítvány, amely jelen lesz az egész esemény alatt, ismertetve és népszerűsítve tevékenységüket, és terjesztik majd rasszizmus ellen kiadványaikat.
Azt szeretnénk, ha olyan népszerű zenekarok lépnének fel, amelyek zenéjükkel, életlátásukkal beleillenek ennek az eseménynek a szellemiségébe, vagy olyanok, akik művészetükkel hozzájárulnak ahhoz, hogy egy kisebbségi kultúra, a többségi társadalomnak az értékévé váljon.

A fesztivál egyik fő attrakciója a Panteón Rococó mexikói ska zenekar fellépése lesz. Dalaik a rasszizmus, a politikai igazságtalanságok, az elnyomás és a korrupció ellen szólnak. Fontos a számunkra az, hogy az itt élő fiatalok megismerjék a zenéjüket, annak üzenetét.

A Panteón Rococó 1995-ben alakult Mexikóvárosban. Zenéjüket nehéz lenne behatárolni egy zenei stílusba, mert igazából különböző műfajok keverékéről van szó. Mariachi, reggae, dub, salsa, illetve rock zenék fúziója, amelynek az alapja egy nagyon dallamos, pörgős latin-ska. Koncertjeikre az igazi fiesta, a karneváli hangulat jellemző. 2005-ben volt 10 esztendős a zenekar, amit nagy koncerttel ünnepelt meg a mexikóvárosi El Faróban, közel 100 ezer ember előtt. A zenekar Európában is egyre népszerűbb. Rendszeres vendége olyan fesztiváloknak, mint a Hurricane, a Fusion Fest vagy a Highfield Festival. Évente turnéznak Németországban, Hollandiában, Svájcban, Spanyolországban, Csehországban és Svájcban. A tavalyi három hónapos európai körútjuk alatt 10 országban léptek fel, és körülbelül 800 000 ember hallgatta koncertjeiket.
A mexikói zenekoron kívül a magyar Copy Con és az Ocho Macho is elfogadta meghívásunkat.

You may also like...