Faludy versei a metrón

A száz éve született Faludy György verseivel találkozhatnak korabeli fotókkal díszített, nagyméretű tablókon szerdától a budapesti millenniumi földalatti, valamint a 2-es és 3-as metró utasai.

A Metró Galéria Faludy-tárlatának tablóin a 2006-ban elhunyt alkotó Budapesthez kapcsolódó versei, versrészletei olvashatók korabeli fotók mellett. A költemények és fotográfiák lírai formában idézik fel az első világháború utáni fővárost, Karinthy Budapestjét, a második világháború és az 1956-os forradalom megrázkódtatásait és a nyolcvanas évek benzinszagú városát.

 

A Metró Galériában, azaz a metrókocsik belső hirdetési felületein helyet kapott kezdeményezés alapját a Petőfi Irodalmi Múzeum Olvass, bolyongj, szeress címmel májusban megnyílt Faludy-kiállítása képezi. A tizenhét darabból álló sorozat két hónapig kétszáz plakáton látható a metrókocsikban, de július 14-ig egyben is megtekinthető a Millenniumi Földalatti Vasúti Múzeumban.

 

A Metró Galéria az elmúlt tíz évben több mint tíz hasonló kiállításnak adott otthont, többek között József Attila, Bartók, Kodály vagy Radnóti munkásságával megismertetve a napi 1,35 milliós utazóközönséget.

You may also like...