Nyerj kétszer 2 főre szóló jegyet az izraeli Vertigo Tánccsoport fellépésére!

A IV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó és az Izraeli Nagykövetség játékban való részvételhez csatlakoznod kell a követség hivatalos Facebook oldalához, valamint meg kell jelölnöd, hogy „tetszik” ez a hír. A sorsolást 2010. szeptember 17-én, pénteken tartják, a nyertest pedig a rajongói oldalon értesítik.
Az előadás szeptember 21-én, kedden 19:00 órakor kezdődik Pécsett.

A fő irányvonal a modern balett, illetve a kortárs tánc, de a programban helyet kapnak a tradicionális táncokat bemutató csoportok is. A gyerekeket a 2008-as nagy sikerre való tekintettel, ismét egy nekik szóló táncprodukcióval várják a szervezők.

A fellépők közül kiemelkedik a Vertigo, mely csapat minden alkalommal új, váratlan és izgalmas utazásra invitálja a nézőket. A társulat az izraeli művészet legjavát közvetíti otthon és külföldön egyaránt.

2010. szeptember 21. kedd 19:00
Pécsi Nemzeti Színház – Nagyszínház

az előadás hossza: 55 perc
Koreográfus: Noa Wertheim
Zene: Ran Bagno

Röviddel azután, hogy a Rubin Művészeti Akadémián (Jeruzsálem) diplomát szerzett, Noa Wertheim-et felvették a Jerusalem Tamar Dance Company tagjai közé. Itt találkozott Adi Sha’al-lal, aki már komoly szakmai tapasztalattal rendelkezett. Társak az életben és a táncban, Wertheim és Sha’al alapították meg a Vertigo Dance Company-t 1992-ben, amely elnevezés egy rövid duettjük címéből származik. Az ihlet Adi személyes élményéből származik (a „vertigo” szó szédülést jelent), amikor a légierőnél szolgált. Az előadás az irányíthatatlan forgás ötletére épül, amely nem csak az égben, hanem a kapcsolatokban is jelen van.

A White Noise előadása során a szereplők megadják magukat a gravitációnak és összeolvadnak az univerzummal – azzal az élő erővel, amely a földhöz és a másik emberhez köt bennünket. Úgy leszünk részei az egésznek, hogy elnyerjük az uralmat felette.

A Ballet Maribor Shakespeare klasszikus darabját házasította össze a Radiohead zenéjével. A Preljocaj kortárs balettegyüttes 1984 decemberében alakult. Pécsett az Empty moves című művet mutatják be, melyet az 1977. december 2-án a milánói Teatro Liricóban felvett John Cage-hanganyag inspirált. A táncdarab összekapcsolódik a Henry David Thoreau által írt szöveggel, ami John Cage kiindulópontja is volt egyben.

A 2010-es fesztivál résztvevői többek között: Pécsi Balett, Győri Balett, Szegedi Kortárs Balett, Ballet SNP Novi Sad – Forum za Novi Ples (Az Újvidéki Szerb Nemzeti Színház Balettegyüttese – Új Táncfórum); Compagnie Marie Chouinard (CAN); Ballet Maribor (SLO); Vertigo Dance Company (ISR); Hiroaki Umeda (J); DanzAbierta (CUB); Motionhouse (UK); Ballet Preljocaj (F); TranzDanz.

Belépőjegy: Nagyszínház: 3000/2500/1000 Ft; Kamaraszínház: 2000 Ft; Stúdiószínház: 2000 Ft. Kedvezményes jegyárak: Nagyszínház 2200/1700/1000 Ft; Kamaraszínház és Stúdiószínház: 1200 Ft.

www.tanctalalkozo.hu

 

 

You may also like...