Industrial – egy másik Izrael..

Most pedig a nagyközönség számára kevésbé ismert, de egyfajta nagyközönség számára fétis szinten imádott stíluskavalkád az Industrial, EBM és az ezekhez kapcsolódó további őrületek izraeli alfajokat vesszük górcső alá hétköznapi állatságoktól a vallásos zenékig.

Főleg a 90-es évek után annyira sokrétű és összetett hangzásvilága lett a stílusoknak, hogy az ember csak kapkodja a fejét. A durva, gépies, végtelenségig torzított hangok, vágó ütemek (mellett megjelenő dallamok és finom hangzások) és az ezekhez társuló külsőségek (helyszínek, ruhák) veszedelmesen izgalmas lehetőségeket kínálnak.

A különböző fétisek kiélésére abszolút tökéletes alműfajok bemutatása pedig állandó munkát adnának egy magazinnak, úgyhogy nem is írnék róla többet, mert aki ismeri, annak nem kell bemutatni, aki pedig nem, úgyis utánanéz.

 

De lássuk a gyáripar izraeli alvállalkozóit!

Observe and Control – Nyolc éve létező tel avivi duó. Kicsit furcsa, ahogy néha az izraeli énekstílust beleviszik a tiszta hangzású alapba, de élvezhető.

IWR – A Dark Electro talán legjobb izraeli előadói. Két sikeres albummal és kimondottan finom hangzással, amiben jól keveredik a kellemes dallam és a durva alap.

 

 

PTYL – Omer Eyal nevéhez fűződő projekt. Deviáns, megbotránkoztató. Igazi sado-mazo őrület az industrial és glam között. A kezdetek óta ugyanazzal a Commodore és Amiga programmal írja a zenéit.

Barzel – Nekem kicsit durva. Megalakulásuk egyik fő célja, hogy a militáns vonalon belül ellensúlyozzák a fasizta külsőségeket fétiselő trendet egy zsidó és cionista rendszerrel. Őke egyébként sokkal inkább az Egyesült Államokban működnek.

Kobi Kiza – Chill és progresszív electro állatságok, sok finom dallammal!Ultras – A szintipop imádóinak finom lehetőség.

Terry poison – A Pink Őrület.

 

Seventeen migs of spring – valószínűleg nem a legnépszerűbb stílus a zörejzene, de utána maximum gazdagabb leszel egy tapasztalattal.

Ant Weiss – Üzenetek társadalmi felelősségvállalásról egyenesen a gyárból. Még ha fáj is!

 

JewBox.hu

You may also like...