Duplázott a Budapest Klezmer Band

Hatalmas siker volt a Budapest Klezmer Band gálakoncertje. A közönség nem engedte le a zenészeket a színpadról.

2010. december 14-én, a MüPában ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Budapest Klezmer Band. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel egymás után két születésnapi koncertet is tartottak.

 

Fotók a koncertről

A Gálakoncert filmvetítéssel indult. A közönség részleteket láthatott a Yiddish Blues című 2004-ben bemutatott portré- dokumentum filmből, amely közel 4 évig készült, és betekintést adott a hétköznapokba, a zenekar tagjainak magánéletébe is.

Ezután vette kezdetét a klezmervarázs…

A hangulat egyre fokozódott, ahogyan sorra következtek a sztárvendégek: A Győri Balett, a Purim, avagy a sorsvetés c. produkció részleteinél közreműködött, majd Tevje tért vissza a színpadra, a Hegedűs a háztetőnből, akit Dunai Tamás formált zseniálisan.

Az est egyik különlegessége volt egy dal, melyet még az 50-es években a Berry Sisters adott elő nagy sikerrel. Most kifejezetten erre az ünnepi alkalomra dolgozta át a számot Jávori Ferenc, és Illényi Katica – Bíró Eszter közös produkciójában élvezhette a közönség.

Fegya a koncert után megsúgta, hogy pár nap múlva, szűk körben, tortával is megünneplik majd a jeles évfordulót…

Mi pedig reméljük, hogy a 25-ket is egy ilyen fergeteges koncerten ünnepelhetjük majd velük. Boldog 20. születésnapot Budapest Klezmer Band.

zene.hu

You may also like...