Zuckerberg kilép a Facebook-tól

Távozik a Facebook csapatából Zuckerberg. Nem, nem az eredeti alapító Mark Zuckerberg, hanem nővére, Randi, aki eddig a közösségi oldal marketinges csapatának vezetését látta el.

A jelenleg 29 éves hölgyemény állítólag egy új közösségi tanácsadó céget kíván alapítani, amelyben állítólag más cégeknek oszt majd tanácsokat arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnák az internetes közösségeket saját javukra és hasznukra felhasználni.

A bejelentés alig pár nappal Randi azon netszerte nagy visszhangot kiváltó nyilatkozata után jött, amelyben a nyilvánvalóan rokoni szálnak köszönhetően pozícióba jutott hölgy közölte, hogy az anonimitásnak – és ezen keresztül gyakorlatilag a magánszférának is -teljesen el kell tűnnie az internetről. Az ugyanakkor valószínűtlen, hogy Randinak ezen kiszólása miatt kellene távoznia – hiszen a most megjelent interjú vele vélhetően már legalább egy-két héttel korábban elkészülhetett, amikor már biztos volt távozása a cég vezetéséből.

Randi egyébként összesen hat évet húzott le a hét éve megalakult Facebook-nál, diplomáját pedig pszichológiából szerezte a neves Harvard egyetemen. Új vállakozása, az RtoZ nevét a hölgy monogramjáról kapta.

You may also like...