Bíró Eszter & Falusi Mariann

Bíró Eszter és Falusi Mariann Egy kicsit ide, egy kicsit oda címmel koncertet ad a Városmajori Szabadtéri Színpadon július 21-én.
Két művész, két külön történet, kétféle megközelítés, mégis van, ami közös. A hang mélysége, az előadásmód drámai és irónikus, olykor humorba hajló átgondoltsága.

Most először találkoznak a színpadon. A koncert egy elképzelt utazás, amelyre csak egy-egy kabátban indul el a két főhős. Vannak megállók a múlt században New Yorkban, Berlinben, de elsősorban a XXI. századba vezet az út Fodo (zeneszerző – Ezter, Nikola Parov Quintet) és Hegyi György (szövegíró – Emil Rulez) kifejezetten a két különleges hangra komponált dalain keresztül.

Beharangozó klippek:
http://www.youtube.com/watch?v=yoD5rOTX7BE
http://www.youtube.com/watch?v=EZaA96ijYvA

Közreműködnek:
Födő Sándor “Fodo” – zongora, melodion, ütőhangszerek
Hámori Máté – gitárok, billentyűk, ütőhangszerek
Szabó Dániel – cimbalom
Gera Gábor – harmonika
Papesch Péter – basszusgitár

Hangszerelés: Födő Sándor “Fodo”
Jelmeztervező: Cselényi Nóra
Plakátfotó: Ritter Doron
Plakát grafika: Vető Gábor
Rendező: Tarján Vera

Életrajzok:

Falusi Mariann karrierjét az 1983-as Ki mit tud? indította el, de az igazi népszerűséget Lang Györgyivel és a Pa-Dö-Dővel érte el, amellyel több, mint két évtizede sikeresek. Az utóbbi években önálló estjeivel és vendégszerepléseivel (Presser Gábornál és Lajkó Félix-nél) hívta fel magára a figyelmet és kapott szárnyakat szólókarrierje.

Bíró Eszter énekesként 3 szólólemezt jegyez, színészként számos zenés színdarab főszereplője (Az Operaház fantomja, Mozart!, Miss Saigon), illetve több kisfilm és a Csoda Krakkóban című nagyjátékfilm női főszereplője. Nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései, illetve a Fiatalok Eurovíziós Dalfesztiválján elnyert 1. helyezés.

Födő Sándor “Fodo” zeneszerző, hangszerelő és zenei producer fiatal kora ellenére Artisjus díjas, többszörös platina – és aranylemezes zeneszerző. 2008-ban debütált, mint filmzeneszerző. Jelenleg több lemez zenei producere, hangszerelője és hangmérnöke (Bródy János, Juhász Gábor, Fábián Juli), illetve Halász Judit új lemezének egyik zeneszerzője.

You may also like...