A hagyomány folytatódik: XVII. Izraeli Filmhét Magyarországon

Nemrégiben bemutatott ismert izraeli filmek kerülnek vetítésre a XVII. Izraeli Filmhéten november 21-27 között. A különleges rendezvénynek három art mozi (Puskin, Művész, Toldi) és a Corvin Filmpalota ad otthont Budapesten.
A program díjnyertes és Oscar díjra jelölt filmeket, valamint klasszikus feature filmeket tartalmaz. Kilenc film kerül bemutatásra, és nyolc premier lesz Magyarországon.
Az egyik bemutatott film, a “Playoff”, Max Stoller történetét meséli el. A legendás izraeli kosárlabda edző a hetvenes évek végén vált nemzeti hőssé, amikor a Maccabi Tel Aviv-ot bejuttatta a Kosárlabda Euroliga döntőjébe. Ez volt Izrael egyik első nagy, nemzetközi sportsikere.
 
“A XVII. Izraeli Filmhét egy izgalmas kulturális rendezvény. A nézők a filmeken keresztül kaphatnak egy új és érdekes perspektívát az izraeli társadalomról, teljesítményekről, belső vitákról és kihívásokról, melyek Izraelt és a társadalmát olyan különlegessé teszik.
Szeretnénk mindenkit meghívni a rendezvénysorozatra, hogy fedezze fel a változatos kortárs izraeli filmművészetet” – mondta Ilan Mor izraeli nagykövet. 
 
A filmek teljes listája és részletes információ a filmekről az alábbi oldalon található:
 
A filmek eredeti héber nyelven, magyar felirattal kerülnek vetítésre.
 
Jegyek a XVII. Izraeli Filmhétre kaphatóak a Puskin, Művész és Toldi mozikban, valamint a Corvin Film Palotában!

You may also like...