Jiddis metál Izraelből

Egyedülálló hangzásvilág és érzés jellemzi a GeVolt nevű izraeli bandát, akik nagyon komolyan veszik, hogy a jiddis hagyományokat ötvözzék a metál stílussal.
Kemény zenéjük van, és mily meglepő, ők is oroszok, mint az izraeli metál bandák nagy többsége. A GeVolt hét éve alakult, és olyan fesztiválokon játszottak már, mint a Kursik, ami Izrael legnagyobb orosz metált felvonultató eseménysorozata. Két éve jött ki a legsikeresebb lemezük, a Sidur, amin kemény, hideg és mély spiritualizmussal játszanak rituális metál zenét. Mindezt megspékelik egy kis modern elektronikus mázzal. A tagok egyébként is art-rock, punk, metál, klasszikus, és elektronikus zenei múlttal rendelkeznek. Nagyon ütős, de ebbe az együttes oldalán, vagy a MySpace-en Ti is belehallgathattok.

GeVolt

A gitáros Yevgenyt kérdeztük az izraeli metál életről és magukról:

A metál közkedvelt Izraelben? Mennyire szeretik az emberek?
Igen, a metál egyre népszerűbb Izraelben, évről évre több ilyen fesztivál születik. És persze egy csomókülföldi banda is fellép nálukn.

Az izraeli pop és trance külföldön is nagyon híres. Hogy látjátok, a metál is? Milyenek a kinti visszajelzések?
A neten úgy látjuk, az izraeli metál zene egyre ismertebb a világban. Ezt a lehetőséget használjuk mi is, hogy egy nagyon jó barátunk oldalát reklámozzuk, ahol minden szükséges és érdekes infó megtalálható erről a szcénáról: Metal Israel ( www. metalisrael. com )

Orosz háttérrel rendelkeztek, és a dalaitokat is átjárja a vallásosság, és a blogotokban ünnepekről is írtok. Otthon is tartjátok a hagyományokat?
Hát, ez eléggé tagfüggő. Mindenkinél más, de Anatholy tutira a legvallásosabb közülünk.  

Melyik előadásotokat élveztétek a legjobban?

Most voltunk a Sublime pubban, az nagyon király volt. Az emberek nagyon érezték, és egy csomóan táncoltak a színpad előtt is.

אריה
www.jewbox.hu

Hivatalos oldal: www.gevolt.com
MySpace:

You may also like...