Libaboni keringő

Egy bárban Arinak egy régi barátja elmeséli visszatérő rémálmát: 26 kutya üldözi. Minden éjjel ugyanannyi, éppen 26 feldühödött állat. A két férfi arra a következtetésre jut, hogy a különös álom kapcsolatba hozható katonai múltjukkal: mindketten az izraeli hadseregben harcoltak a 80-as évek libanoni háborújában.

Ari döbbenten tapasztalja, hogy semmire sem emlékszik ebből az időszakból. Elhatározza, hogy felkeresi régi barátait és bajtársait, hogy általuk újrarajzolja emlékeit a korszakról és önmagáról egyaránt. Ahogyan egyre mélyebbre ás, titokzatos képek formájában előtör a múlt.

Avi Folman, akit eddig dokumentumfilm rendezőként ismerhettünk igazán legújabb alkotásában az animáció erejét és lehetőségeinek széles skáláját használja fel arra, hogy átadjon egy kritikus üzenetet. Pszichológus hallgatók vigyázat, ez a film minden lehető poszt-traumatikus problémát és megoldáskeresést felvonultat úgy, hogy a képek a szörnyűségek közepette is megdöbbentő nyugodtsággal váltják egymást, míg a néző szinte felrobban a bennük felgyülemlő hatásoktól.

Bemutató dátuma: 2009. január 1.
(Forgalmazó: Szuez Film Kft.)

 

You may also like...