Kár a könnyekért – Villáminterjú Zubreczki Dáviddal, a Boogie Mamma énekesével

Aki otthonosan mozog a ska világban, annak nem kell bemutatni a harmadik hullámos ska-t játszó és már 10 éve működő Boogie Mamma zenekart. Ők azok, akik megteremtették a ska-boogie-nyugie műfajt, ami swing, reggae, punk, tangó, rock and roll, calypsó, sramli, és metál keverve a ska zenével. Koncertjeiken volt már akciófilm, tortasütés, egy órába zippelt többmilliárd éves törzsfejlődés és még sorolhatnánk, amihez hozzá kell tennünk, hogy ez náluk egy természetes folyamat. Rég nem hallottunk felőlük, mi meg kíváncsi emberek vagyunk, így megkerestük a zenekar frontemberét, Dávidot és elbeszélgettünk vele a dolgok jelenlegi állásáról.  

Ráhel Nemrégiben újra felléptetek. Hol volt ez a koncert

Zubreczki Dávid Igen, február 14-én, Százhalombattán léptünk fel a Tizenhét zenekar mellett. Még tavaly nyáron kértek fel minket és mi örömmel vállaltuk. Most ősszel viszont már egyetlen felkérést sem fogadtunk el.

Ráhel
Miért nem fogadtátok el a felkéréseket

Zubreczki Dávid Mert már elfáradt a zenekar. Nem mindenki akarta csinálni és igazából ez nem egy olyan zenekar, ahol ha valaki nem jön el a próbákra, akkor ki van rúgva és helyette jön más. És persze a lelkesedés is alább hagyott az idők során.

Ráhel Mik a zenekar eddigi munkásságai

Zubreczki Dávid
A debütáló és egyben egyetlenegy album 2005. májusban jelent meg Apró keblek dicsérete címmel. 2007-ben pedig a Negyvennégy Boogie Mamma hírlevél és kölem-kölemféle csudálatos dolgok című könyv egy kétszámos maxi cd kíséretében. Készült egy klip is a „Mi adtuk az EU-nak a legjobb nőket” című számból.



Ráhel
Lényegében véve akkor megszűnt a zenekar

Zubreczki Dávid Különösebben nem fogunk foglalkozni a zenekarozással. Vannak ilyen zenekarok, akik nagyritkán felbukkannak valahol. Na mi is ilyenek vagyunk. Ősszel megszűnt a honlapunk is, a myspace és hotdog profilunkat is régen látogattam meg. Persze nem zárjuk el magunkat teljesen a külvilágtól. Fellépünk 2009. június 20-án a Fishing on Orfű fesztiválon. Ez egy olyan felkérés volt, amit semmiképpen sem hagytunk volna ki. Játszottunk már ott és egy fergeteges buli volt.

Ráhel
Te, mint énekes nem is fogsz máshol, más zenekarban közreműködni

Zubreczki Dávid
Zeneileg nem igazán. Most blogokat írok, amik eléggé szórakoztatóak. Az urbanista (httpurbanista.blog.hu) épületekről, lakóparkokról szól. Különböző fura kérdésekre adok választ az épületek bemutatásával. Az ezzel párhuzamosan működő Budapest Butik (httpbpbutik.blog.hu) pedig egy amolyan vásárlós blog. Budapest különféle boltjairól, érdekes kirakatokról szól.  A Deák téren például van egy bolt, ahol CSAK MA felirat van kinn 4 éve. A boltban dolgozó néni meg is mondta Ez reklám..  

Tehát Kedves rajongók nem elkeseredni, ha szemfülesek vagytok még néhány fellépésen elkaphatjátok a bandát!

Ráhel
www.jewbox.hu
 

További információ
www.myspace.com/boogiemamma

A százhalombattai koncert képei

You may also like...