Ha Szeged, akkor Őszi Sörnapok

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a Mars téri pavilonban az Őszi Sörnapok. A sör- és gasztronómiai különlegességek mellett szórakoztató programok is várják a közönséget. A Közéleti Kávéház könyvbemutatót és kiállítást kínál, és folytatódnak a Mária-napok Újszegeden, a Szent Erzsébet templomban. A Zsinagógában a Tel Aviv-i Színház vendégjátékát láthatjuk az Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál  keretében, a Grand Caféban tavábbra is VIII. Super 8 mm Fesztivál. Megérkezett Szegedre Quentin Tarantino új filmje, a Becstelen Brigantyk – a kritikák ellentmondásosak, ne hagyják ki. Még néhány másik új filmet is megnézhetnek, és néhány jó buli is lesz este.

Közéleti Kávéház

A Somogyi Könyvtárban csütörtökön 16 órakor Nyughatatlan lélek – könyvbemutató. Vendég: Pásztor Pálma, a könyv szerzője. A könyvet bemutatja: Polner Zoltán költő. Házigazda: Majzik István kiadó.

A Somogyi Könyvtárban csütörtökön 17 órakor Ábrahám Mária, a lírai tájfestő kiállítása. Vendég: Ábrahám Mária festőművész (Kanada, Magyarország). A kiállítást megnyitja: Kőrösi Mária egyetemi docens. Közreműködnek: Széles Flóra egyetemi hallgató (ének), Déri Sándor főiskolai hallgató (szintetizátor), Nagy Imre Erik karmester (zongora). Háziasszony: Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi Könyvtár igazgatóhelyettese.
Mária-napok Újszegeden

Idén is szeptemberben rendezik meg a Mária-napokat Újszegeden, a 99 éves Szent Erzsébet templomban (Liget, Székely sor 2.). 18 órakor Szentmise: Mária apostolok királynéja – Papok a Lélek által – mint Mária. (2009-2010: Papság éve.) Mise után: diaképes meditáció – vezeti Sávai János.
V. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál

A Zsinagógában (Jósika u. 10.) csütörtökön 19 órakor a Tel Aviv-i Színház vendégjátékát láthatják.
A Somogyi fiókkönyvtárak programjai

A Tarjáni fiókkönyvtárban csütörtökön 17 órakor a Könyvbarát Klub vendégei a “Brekik”. Bemutatkozik a Búvárfilmes Rekreatív Egyesület Kutatócsoport és Iskola (BREKI) és elnöke, Cseh Attila könnyűbúvár és gyermekbúvár szakoktató.

A Szőregi fiókkönyvtárban csütörtökön 18 órakor Mudrákkal – az ujjak jógájával egészségünkért – Bugya Jánosné pszichoterapeuta előadása az Életreform Klubban.
Őszi Sörnapok

Csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart a Mars téri pavilonban az Őszi Sörnapok. A sör- és gasztronómiai különlegességek mellett szórakoztató programok is várják a közönséget. Csütörtökön 18 órakor Sport nap: Szegedi szurkulói klubok versengése. 19 órakor fellép Kékesi Dóra és Horváth Zsolti. Ugyanakkor Szeged híres sportolóinak és csapatainak bemutatkozása. 20 órakor: Ritmus Tánciskola. 21 órakor: Máté és Robi.
Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

18 órakor: VIII. Super 8 mm Fesztivál – A 2008-as fesztivál nyertes filmjeinek vetítése.

18:30-kor: VIII. Super 8 mm Fesztivál – Nyitóbeszéd, a zsűri bemutatása.

19 órakor: VIII. Super 8 mm Fesztivál – Versenyprogram: filmvetítés 2.

21 órakor: Mexikói képeslap – feliratos mexikói film, rendező: Fernando Eimbcke.

A részletes versenyprogram és a vetítési időpontok megtalálhatóak www.grandcafe.szeged.hu oldalon.

A Belvárosi Mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 és 18 órakor: G-Force – Rágcsávók 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: Hoyt Yeatman.

20 órakor: A végső állomás 3D – színes, feliratos amerikai horror, rendező: David R. Ellis.

Balázs Béla terem:

15.30- kor és 20.30-kor: Becstelen Brigantyk – színes, feliratos amerikai akciófilm. Szereplők: Brad Pitt, Eli Roth, BJ Novak. Rendező: Quentin Tarantino.

18.15-kor: Rózsaszín sajt – színes, magyar-francia romantikus vígjáték, rendező: Tóth Barnabás.

Csőke József terem:

16.15-kor, 18.30-kor és 20.45-kor: Egy kis gubanc – színes, feliratos angol filmvígjáték, rendező: Armando Iannucci.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.
Csütörtök esti bulik

A SZOTE Klubban csütörtökön 22 órától SZEFHE Buli Patkós doktorral.

A JATE Klubban csütörtökön 22 órakor 1 + 1 Gólyaparty. Házigazda: Dj. Varga B. A Kisteremben nosztalgia Molnár Lajossal. Gólyáknak és párjaiknak ingyenes!

A Jazz Kocsmában csütörtökön este Rambling Blues Trió. A program ingyenes.

Az Afrika Caffe-ban (Kárász üzletház, Kárász u.5.) csütörtökön 20 órakor Buli.

Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) csütörtökön este 19 órakor Szomjas csütörtök, latni r&b party.

You may also like...