Jom haAtzmaut – Függetlenség napi ünnepségek

Izrael állam megalapításának 63. évfordulója alkalmából a szórakozás, az oktatás és a kreativitás jegyében ünneplünk. Az egész napos rendezvénysorozat különböző színpadi előadásokat, izraeli termékek kirakodóvásárát, csoportos programokat és előadásokat, illetve kézműves foglalkozásokat tartalmaz minden korosztály számára az IKI-ben.

Függetlenség napi ünnepség
Esemény időpontja:
2011.05.15 14:00 – 23:00

Mala Zisser Épület (IKI)
12:00-20:00 – Izraeli filmek maratonja; a héber nyelvű irodalmi pályázat díjkiosztó gálája; nyílt héberóra; ”Régi Izrael” poszterkiállítás.

Gozsdu-udvar (Király u. 13.)
14:00-20:00 – színpadi előadások, izraeli termékek kirakodóvására; kézműves foglalkozások; főző-workshop; különböző kulturális és oktatási programok.

Gödör Klub (Erzsébet tér)
21:00-23:00 – a Daniel Zamir trió zsidó-jazz előadása
Daniel Zamir izraeli szaxofonművész. Zsidó-jazz stílusát New Yorkban fejlesztette ki, ahol John Zorn zsidó zeneszerző és szaxofonművész felfedezte és felvette a TZADIK lemezkiadó művészei közé. A vállalat célja, hogy a zsidó zenét közelebb hozza a 21. századhoz. Egyedi zenei életútját Zamir az után is folytatta, hogy 2006-ban visszatért Izraelbe. Olyan izraeli művészekkel lép fel, mint Beri Sacharoff és Eviatar Banai. Banai énekesként működött közre Zamir 2010-es, „Elvágyódás“ című albumának egyik dalában.

 

 

Résztvevő szervezetek: a Bálint-ház, a Jmpoint, a HaShomer Hatzair, a HaNoar Hazioni, a Lauder Javne Iskola, a Maccabi és a Yachad.

és

A Magyarországi Cionista Szövetség Izrael Állam 63. Függetlenségi Napja alkalmából ünnepséget rendez. Az ünnepségre szeretettel meghívjuk barátainkat és szimpatizánsainkat!
 

Izrael Állam 63. Függetlenségi Napja Jom háácmáut

2011. május 9. · 18:00 – 20:00
Budapest, XIII., Bessenyei utca (Pozsonyi út vége) A Magyar Cionista ellenállás Emlékgúlájánál
XIII., Bessenyei utca (Pozsonyi út vége)
Budapest, Hungary

Beszédet mond:
dr. Kardi Judit, a Magyarországi Cionista Szövetség elnöke
dr. Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke
dr. Balázs Gábort, filozófiatörténész

Közreműködő művészek:
Garai Róbert
Masa Anita
Masa Tamás
Tarján Péter
Zsolnai Júlia

You may also like...