Idan Raichel Magyarországon

Na ezt rakjátok össze! Zsidó Nyári Fesztivál,  szeptember 4., Dohány zsini, Idan Raichel. Igen, jól olvassátok. Izrael méltán első számú zenésze végre Magyarországra jön! Attól tartok, még a nagy ünnepeken sem voltak soha annyian a Dohányban, mint amennyien ide jönnek majd..

A világzene és a jazz rajongóinak már bizonyára nem szükséges bemutatni a  izraeli sztárcsapatot, amelynek névadó vezetője Idan Raichel,  egyike a legkiforrottabb és legizgalmasabb fiatal előadóknak, aki zeneszerzőként és zongoristaként egyaránt kiemelkedő.

Magyarországon, a Zsidó Nyári Fesztivál keretében  szeptember 4-én , a Dohány utcai zsinagógában először hallhatja őket a közönség és akusztikus koncertjük bizonyára a legkényesebb zenei ízlésűek számára is felejthetetlen élményt jelent majd.

Idan Raichel az izraeli könnyűzene történetének egyik legsikeresebb művésze, aki egy olyan világból hirdeti a szeretet és a tolerancia üzenetét, ahol igen gyakoriak a konfliktusok.  Zenei stílusában Afrika, Latin-Amerika, a Karib térség és Közelkelet zenei hagyományai különleges, harmonikus egységben olvadnak össze.

Nemzetközi elismertségét jelzi, hogy többek között olyan rangos helyekre kapnak meghívásokat, mint a New York-i Central Park Nyári Színpada, a Los Angelesi Kodak Theater vagy a Sydney-i Operaház, de Dél-Afrikában éppen olyan jól ismerik őt, mint Dél-Amerikában sőt már Új-Delhiben és Singaporeban is bemutatkozhatott együttesével.

You may also like...