A Római Filmfesztiválon lesz a Tintin olasz premierje

TintinSteven Spielberg háromdimenziós, Tintin kalandjai című animációjának olasz premierjét az október végi Római Filmfesztiválon tartják a rendező jelenlétében.

A híres belga képregényszerző, Herge képregényhősének kalandjaiból Spielberg „motion capture” technikával készített kalandfilmet, azaz a színészek mozgását, gesztusait rögzítette a digitális karakterek mozgatásához. A vállalkozás egyik producere Peter Jackson, A Gyűrűk Ura-trilógia alkotója volt.

 
Az október 27-én megkezdődő és november 4-ig tartó római filmmustrára Spielberget a Tintin figurájának hangját kölcsönző Jamie Bell is elkíséri – jelentették be hétfőn a szervezők. Az Európában a hetekben mozikba kerülő film Rómában versenyen kívül szerepel majd a hivatalos programban. (A magyar premierre november 3-án kerül sor.)
 
Mint Spielberg elárulta: Az elveszett frigyláda fosztogatói című Indiana Jones-filmjének egy kritikája vezette el Herge munkáihoz, mivel a cikk szerzője úgy vélte, Jones alakját a belga képregényrajzoló ihlette. „Mikor megvettem a könyveit, teljesen lenyűgöztek, és azonnal arra gondoltam, milyen remek filmet lehetne forgatni Tintin kalandjaiból” – idézte fel a rendező.

 

Forrás: kultura.hu

You may also like...