Már megjelenése előtt díjat kapott a My Promised Land

November 19-én egyidejűleg lát napvilágot New Yorkban, Rómában, Amszterdamban és Tel-Avivban Ari Shavit My Promised Land című könyve, amely kíméletlen igazmondással tár fel eddig ismeretlen tényeket a huszadik századi közel-keleti zsidó honfoglalásról.

Új tények sokaságát közli az izraeli atomfegyverről és nukleáris politikáról, sokkoló részleteket ismertet a megszállt területeken lévő internálótáborokról és a zsidó állam történetének és jelenének más kényes kérdéseiről My Promised Land című könyvében Ari Shavit, a Haaretz című izraeli lap főmunkatársa. A könyv, melynek megjelenését New Yorkban óriási érdeklődés előzi meg, a könyvkiadás történetében szinte példátlan módon, már megjelenése előtt elnyerte a Ari Shavit: My Promised LandNatan Alapítvány 50 ezer dolláros díját. A „prepublikációs díj” egy részét (15 ezer dollár) a szerző kapja, a további 35 ezer dollár a könyv népszerűsítését és terjesztését hivatott segíteni.

A szerző a díj indokolása szerint „kíméletlen igazmondással” tár fel eddig ismeretlen vagy alig ismert tényeket a huszadik századi közel-keleti zsidó honfoglalásról. A My Promised Land – magyar címe várhatóan Hazám, az ígéret földje lesz – november 19-én egyidejűleg lát napvilágot New Yorkban, Rómában, Amszterdamban és Tel-Avivban.

Shavit könyve a Random House érdekeltségébe tartozó Spiegel & Rau gondozásában jelenik meg. A kiadói csoport most a Penguin Random House nevet viseli, mivel az amerikai és brit kiadói óriás 2012-ben egyesült, és ezzel a világ legnagyobb könyvkiadói vállalkozása lett.

A magyarországi kiadásról tárgyalások folynak. 

 

Forrás: olvasoterem.com

You may also like...