Groó Dia színpadra rendezett

Hogyan sodor el egymástól a történelem két embert, hogyan zúz szét egy megingathatatlan és örök barátságot a XX. század legaljasabb időszaka?

A történet a zsidó származású amerikai Max Eisenstein (Kulka János) és a német Martin Schulse (László Zsolt) barátságát meséli el levelezés formájában. A rendkívül szoros baráti szövetségbe alattomosan kúszik be a történelem. A levelek áradata sodor minket a háború és a történelem borzalmába, egy megmérgezett barátság és egy bosszú történetébe

A kamaradarab lélegzetelállító és hátborzongató pillanatai szembesítenek bennünket a mindig időszerű, kizárólagos és egyéni felelősséggel, melyről oly könnyen és oly sokszor megfeledkezünk.

Kressmann Taylor folytatásos levélregénye először 1938-ban látott napvilágot az amerikai Story Magazin közlésében, egy évvel a második világháború kitörése előtt. Ma már Taylort a történelem látnokaként emlegetik.

A Címzett ismeretlen 1999-óta hatalmas sikerrel hódította meg Európa és a Broadway színpadait. A darabot magyar közönség 2008. szeptember 6-án láthatja először.

Bemutató: 2008. szeptember 6, szombat, 19:00 óra
Spinóza Ház színpada

Főszerepben: Kulka János, László Zsolt
Rendező: Groó Diana
Fordító, dramaturg: Upor László
Rendező munkatársa: Sós Eszter
Látvány: Nonn Zsuzsi, Merétei Tamás
Zene: Matkó Tamás
Producer: Naszódi Katalin

You may also like...