Limmud-Keset

A Limmud és a Keset héber szavak: az előbbi egy nagy sikerű nemzetközi rendezvény neve, jelentése tanulás, az utóbbié szivárvány. A Limmud-Keset szervezői azért választották a kettős elnevezést, mert a magyar rendezvény színes variációja kíván lenni az eredetinek, és jelzi a kínált programok és nézőpontok sokféleségét.
A Limmud-Keset egy háromnapos zsidó közösségi és kulturális fesztivál, amely harmadszorra kerül megrendezésre Budapesten. Különlegessége és alapvető céljai, hogy a közösség tagjai hozzák létre a közösség tagjai számára, illetve, hogy a tanulást rendhagyó módon közelíti meg: itt mindenki lehet tanár, és bárki lehet tanuló. E mellett fesztiválunk szórakozást kínál, találkozási lehetőséget nyújt régi barátokkal és ismerkedést ismeretlenekkel.

Mindezt messze a város zajától, mégis könnyen megközelíthető helyen: a Normafánál, a Budai Sport Hotelben.

A résztvevők a Limmud-Keset mindhárom napján hat különböző témasávból választhatnak kedvükre való elfoglaltságot. A már két alkalommal sikeresen bemutatott négy témakör: Művészet, Közösség, Kreatív Energia és Hagyomány idén is visszatérnek. Tavaly bővült két elemmel a repertoár: a nagy sikerű Agora is folytatódik, ahol a résztvevők kapnak lehetőséget egy-egy előadás, foglalkozás megtartására. Az Angol nyelvű témasávunk pedig csak erősödni és bővülni fog a tavalyi debütáláshoz képest.

A témasávok programját évről évre közös mederbe terelik a hívószavak. Idén a témavezetők a következő négyet választották:

UTAZÁS, TABU, VÉR és HŐS – ezek köré szervezve alakul az idei év programja.

Üdvözlettel,
a Limmud-Keset csapata

Hely: Budai Sport Hotel (Normafa)
Honlap

You may also like...