„Állítólag, megnyílt az új Hummus Bar”

Vasárnap este felkerestük az új Hummus Bart a Westend City Centerben. A szökőkútnál hallottam befelé menet a címadó mondatot, gondoltam, ezek tudhatnak valamit, így utánuk vettem az irányt. Elöljáróban annyit, hogy a hely igényes, az étel remek, a kiszolgálás pedig maximális pontszámot érdemel. Kezdjük.

Az egykori nem túl finom thai kifőzde helyén, az étterem részbe épült az új Hummus Bar, gyakorlatilag a legjobb helyre, ugyanis a Westend két folyosójának találkozási pontjában láthatjuk virítani a hatalmas Hummus feliratot. Kellemesen tágas, rendesen átlátható lett. Az ételek közti eligazodásban rögtön két segítségünk is van. Természetesen szép képek kalauzolnak a különféle étel-opciók világába, de ami sokkal izgalmasabb, hogy egy nagyon kedves hölgy ott sürög a várakozó vendégek között és egy korty mentateára invitálja őket. Apró jemeni egzotikum a zűrös decemberben, és hihetetlenül fel tudja dobni a hangulatot. A hölgy azonban nem csupán szorgos kis teaméregető, sőt! Ha valami kérdésünk lenne az ételekkel kapcsolatban, mindenre tud választ a hummus és a többi, itt fellelhető ételkülönlegesség eredetét illetően. Ugyancsak fontos pont, hogy mint azt megtudtam, az éttermet lisztérzékenyek is látogathatják. Skajah! A hússal járó kósersági problémák leküzdésére az étterem vega, de a húsimádóknak is bőséges adagot jelent egy-egy étel. Persze, vannak akik hosszú évek hasznos tapasztalatait felhasználva igen jól értesültek a zsidó konyha rejtelmeit illetően, és hasonlóan frappáns dolgokat tudnak kérni, mint csülök és körömpörkölt. No sebaj, még nekik sem lehet semmi szavuk, ugyanis a nyitás óta teljesen gördülékenyen megy a bolt, mint azt tapasztalhatjuk is, ha beállunk a kellemesen haladó sorba.
Miközben ott ácsingóztam, egy hölgy éppen citromot kért az üzletvezetőtől, mire a srác eltűnt, hozott karikákat. A lány megkérte, hogy egy fél citromot legyen szíves, és a srác nagyon illedelmesen azt is odavitte. Két okból is furcsa volt ez a jelenet. Az egyik, hogy a srác izraeli volt, így ez a fokú illedelem elég szokatlan volt elsőre, a másik, hogy rendszerint ilyenkor a pincér általában a fogait csikorgatja inkább, nemhogy az üzletvezető.
Egyébként mialatt az ételemet fogyasztottam, a citromos-hölgy végig -nagy hangon- a különféle keleti ízekről és hozzávalókról mesélt a barátjának. Igazán kellemes volt ilyeneket hallani, miközben lóbabot vagy csicseriborsót fal az ember.
Még egy említésre méltó eset. Egy hölgy úgy döntött, hogy a másik kifőzdénél vett vacsoráját szeretné a Hummus Bar vendégeinek fenntartott asztaloknál elfogyasztani. Az eredmény nem az lett, mint általában („Légyszi, menj innen..”), hanem udvariasan megmondták, hogy ez a hely saját vendégek számára van fenntartva, és segítettek neki máshol helyet találni és odavinni az ételeit. Egyébként az újrafelhasznált papírtányéroktól az igényes csomagoláson át addig, hogy a szendvics szinte szétdurrant a kezemben, úgy meg volt töltve, mindenre odafigyeltek a srácok.
Mindent összevetve nagyon magas színvonalat sikerült megütni, mi biztosan törzsvendégek leszünk.

Arieh
www.jewbox.hu

You may also like...