Dylan és Joplin mojoval tuningolva

Asaf Avidan tényleg a nulláról indult. A jeruzsálemi srác az elmúlt években hihetetlen utat járt végig, míg a teljes ismeretlenségből odáig jutott, hogy a bandájával szinte minden nap koncertezniük kell. Pedig csak egy gitárral és egy harmonikával kezdte.

Különleges hangzású zenéik vannak, és ebben az esetben valóban jók is. Kicsit olyan, mintha Janis Joplin kezdene modern dallamokat. Az igazi siker 2007-ben érte őket, amikor az Asaf Avidan & the Mojos band meghívást kapott a new yorki M.E.A.N.Y Festivalra, ahol 260 banda mellett kellett bizonyítaniuk. Sikerült is, és Kipp Elbaum, a fesztivál egyik főszervezője így írt róluk a nyrock.com-ra: „Talán a legnagyobb hangok a mai zenében”.

Egyedül dolgoznak, nincs a hátuk mögött sem producer, sem látványcsapat, sem kiadó, mégis, mikor 2008 áprilisában kijötta „The Reckoning” album, a rajongók szinte azonnal elkapkodták. Így értelemszerű, hogy az izraeli rádióktól a nemzetköziig sok helyen felcsendül egy-egy jellegzetes nótájuk, főleg, hogy a „The Reckoning” több médiumnál az „Év izraeli albuma” címet is elnyerte.

You may also like...